10 reguli ca să slăbeşti 3 kilograme până la Revelion

A trecut Crăciunul, însă nu fără să lase urme peste silueta ta. Ai fost tot într-o petrecere şi mese festive câteva zile la rând şi ai început să te mai rotunjeşti. Ca să rezolvi problema până la Revelion trebuie să te apuci de treabă. Iată un plan ingenios!

A trecut Crăciunul, însă nu fără să lase urme peste silueta ta. Ai fost tot într-o petrecere şi mese festive câteva zile la rând şi ai început să te mai rotunjeşti. Ca să rezolvi problema până la Revelion trebuie să te apuci de treabă. Iată un plan ingenios!

 

Primul lucru de care trebuie să scapi este senzaţia de balonare şi de greutate pe care o resimţi după mesele îmbelşugate de Crăciun. Chiar dacă nu ai exagerat cu mâncărurile grase, cozonacii şi prajiturile, cu siguranţă ai mâncat mai mult decât de obicei. Cea mai eficientă metodă să scapi de toxinele şi lichidele acumulate de organism este să recurgi la câteva trucuri de detoxifiere şi scapi de 3 kilograme până la Revelion.

 

 

Aşa scapi rapid de balonare!


Ai 4 zile la dispoziţie, aşa că poţi rezolva problema cu succes. Nu este vorba despre o dietă pe care să o urmezi pe termen lung, ci de câteva sfaturi rapide care funcţionează în situaţiile de urgenţă. Iată care sunt sugestiile medicului nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi pentru a scăpa rapide de balonare:

 

  • Începe de seara cu o infuzie preparată din o jumătate de apă plată fierbinte în care se stoarce zeamă de lămâie şi se adaugă o ceşcuţă de pătrunjel tocat (frunze şi rădăcină), o linguriţă de seminţe de mărar măcinate. După ce ai lăsat preparatul la infuzat 10 minute, consumă-l cu înghiţituri mici până la culcare. "Infuzia elimină gazele intestinale, destinde musculatura tractului digestiv şi stimulează diureza", explică prof.
    dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţia umană.
  • Evită alimentele care te balonează: sare, produse procesate, carbohidraţii din făina albă, broccoli, conopida, ceapa, varza. Astfel vei împiedica organismul să reţină mai multe apă şi să ajungi la senzaţia de balonare.
  • Evită băuturile acide: cafeaua, sucurile carbogazoase şi alcoolul irită tractul digestiv şi favorizează apariţia senzaţiei de balonare.
  • Evită guma de mestecat pentru că atunci când o mesteci, înghiţi aer care rămâne blocat în intestine şi poate crea senzaţia de balonare.

 

 

10 trucuri de slăbit "cu cap"


1. Încearcă să consumi mai multă apă plată!
2.

Mănâncă încet, mai des alegând porţiile mici şi mestecă bine mâncarea.
3. Nu lăsa să treacă mai mult de 4 ore între mese şi nu sări peste micul dejun! Astfel eviţi o sezanţie intensă de foame.
4. Evită grăsimile, prăjelile, afumăturile, mâncarea foarte picantă, excesul de lactate grase şi dulciurile!
5. Alege fructele care ajută digestia: kiwi şi ananasul.
6. Există şi câteva ceaiuri care relaxeaza şi favorizează digestia: muşeţel, fenicul, mentă şi anason.
7. Dacă faci şi puţină mişcare, chiar şi plimbările mai lungi în pas alert sunt mai mult decât binevenite.
8.
Alege legumele gătite la abur sau cuptor, fructele care nu te balonează, avocado, nucile şi seminţele crude pentru a nu-ţi priva organismul de nutrienţi.
9. Mai uşor cu sarea, deoarece reţine apa în organism.
10. Evită alcoolul, cafeaua şi ţigările.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ricamil pe 2 Ian 2011, 10:45
    parere

    Si eu folosesc zilnic din aceste informatii ,respectand aproape toate "trucurile"...imi place f mult sa citesc articole legate de nutritia sanatoasa...si sa le aplic...ms Ioana Marosan pt informatii

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod