Cel mai ieftin mod de a slăbi: consumul de apă

Cercetătorii au concluzionat că niciuna dintre soluţiile găsite până în prezent pentru pierderea în greutate nu este la fel de eficientă şi în acelaşi timp ieftină precum consumul de apă.
Un studiu recent arată că adulţii care beau două pahare de apă înainte de a mânca pierd cu aproape 2 kilograme mai mult decât cei care nu consumă apă înainte de masă, scrie ziarul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Cercetarea a fost inclusă într-un raport cu 11 studii asupra impactului pe care consumul de apă îl are pentru diete, trei dintre acestea arătând că apa ajută la pierderea în greutate.

Brenda Davy, profesor la Universitatea Virginia Tech din SUA, spune că apa ajută la diminuarea senzaţiei de foame şi la reducerea absorbţiei de calorii.

Această concluzie este susţinută de un alt studiu care arată că femeile care consumă mai multă apă în timpul dietei slăbesc mai mult decât cele care beau sub un litru de apă pe zi.

Rebecca Muckelbauer, cercetător la Şcoala de Sănătate Publică din Berlin, a coordonat noile studii referitoare la consumul de apă şi este de părere că senzaţia de saţietate este motivul pentru pierderea mai mare în greutate.

Institutul de Medicină recomandă ca adulţii să consume aproximativ 2,5 litri de lichide în fiecare zi, însă acest total poate proveni din alimente, apă sau alte băuturi.

Deşi studiile arată că apa ajută la pierderea în greutate, acestea nu demonstrează că oamenii care beau mai multă apă sunt mai slabi.

 
 
Foto: Hepta

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alex Popescu pe 8 Sep 2013, 00:48
    Cel mai ieftin mod de a slăbi: consumul de apă

    Se impune si o intrebare: Ce fel de apa? Iata si 3 recomandari foarte importante despre consumul de apa: - inainte sa se bea apa dimineata imediat dupa trezire, se curata limba de cel putin 10 ori cu o lingurita, de preferat de argint, apoi spalat pe dinti, dupa care se bea cel putin jumatate de litru de apa la temperatura camerei; - nu se face dus dimineata inainte de a bea cel putin jumatate de litru de apa daca nu aveti un flitru de dus instalat la baie; - si cel mai important ... verificati ce fel de apa beti nu orice apa plata ajunge la celula, apa trebuie sa fie cat mai pura (nu dura), cat mai apropiata de H2O, cititi atent eticheta apei cumparate. Printre altele ma ocup si cu tratarea apei, stiu ce spun. Alex Popescu - Consilier Nutritie, Bucuresti: Vodafone 0724.370.940; Cosmote 0761.684.683

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod