Sport

Ce exerciții te ajută să trăiești mai mult

Orice tip de exercițiu este bun pentru sănătatea ta. Însă un studiu recent a scos la iveală ce exerciții te ajută să trăiești mai mult. Iată despre ce este vorba!

Ce tipuri de exerciții îți prelungesc speranța de viață?


Într-un studiu recent, cercetătorii au descoperit că un tip specific de antrenament cunoscut și sub numele de antrenament cu intervale de intensitate mare (HIIT) poate îmbunătăți schimbările legate de vârstă la nivelul celulelor unei persoane. În studiul publicat în revista Cell Metabolism, cercetătorii au măsurat indicele de masă corporală și sensibilitatea la insulină în cadrul a două grupuri de persoane mai în vârstă și mai tinere (cu vârstele cuprinse între 18 și 30 de ani, respectiv 65 și 80 de ani).
Participanții de la studiu au fost împărțiți în trei grupuri pentru a încerca diferite tipuri de exerciții fizice.

Unul dintre grupuri a aplicat antrenamentul cu intervale de intensitate mare pe bicicletă, un grup a făcut antrenamente de rezistență prin ridicarea greutăților, iar cel de-al treilea grup a făcut o combinație din cele două tipuri de exerciții.

La sfârșitul studiului, cercetătorii au făcut din nou măsurători și au constatat că toate tipurile de exerciții au îmbunătățit nivelul de fitness al oamenilor și au crescut sensibilitatea la insulină.
Antrenamentul de rezistență a fost cel mai bun tip de exercițiu pentru creșterea masei musculare, ceea ce nu a venit ca o noutate.   și antrenamentele combinate au îmbunătățit capacitatea aerobică în rândul bărbaților și femeilor.

Dar antrenamentele de tip HIIT au adus cele mai multe beneficii celulelor din corpul uman. Cercetătorii au descoperit că acestea au ameliorat îmbătrânirea legată de declinul de la nivelul mitocondriilor musculare, acele surse celulare de energie care creează molecule de energie pentru celule.
Antrenamentele HIIT par să crească, de asemenea, producția de proteine din celule, care sunt importante pentru funcționarea normală a corpului - un proces care, în mod normal, scade în timpul înaintării în vârstă. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit îmbunătățiri la persoanele din ambele grupuri de vârstă. Cu toate că aceste constatări ale studiului sunt timpurii, rezultatele oferă o perspectivă asupra modului în care exercițiile fizice pot îmbunătăți sănătatea unei persoane, chiar și în rândul adulților în vârstă.
Cu alte cuvinte, este important să faci mișcare la orice vârstă, iar starea ta generală de sănătate îți va mulțumi pe parcurs.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod