Ce spune culoarea ochilor despre sănătatea ta

Culoarea ochilor este asociată de obicei cu frumuseţea sau cu diverse superstiţii. Dar ştiai că există o conexiune directă între culoarea ochilor şi riscul de a dezvolta anumite boli de-a lungul vieţii?
Aceste descoperiri surprinzătoare realizate în ultimii ani au demonstrat că nuanţa irisului este strâns legată de creşterea riscului de a dezvolta afecţiuni ale pielii precum vitiligo sau cancer dar şi de toleranţa la durere. Iată ce spune culoarea ochilor tăi despre sănătatea ta:

Ochii albaştri sau verzi

La fel ca şi în cazul pielii deschise la culoare, ochii în nuanţe deschise indică prezenţa unei cantităţi mai mici de melanină, pigmentul care protejează împotriva razelor ultraviolete. Prin urmare, eşti mai sensibil la soare decât persoanele cu ochi de culori închise.
Ochii pot fi afectaţi mult mai puternic de razele soarelui şi eşti mai predispusă la apariţia cancerului de piele. De asemenea, prezinţi risc de degenerescenţă maculară, un tip de afecţiune oftalmologică asociată cu înaintarea în vârstă. Pentru a reduce riscul, este recomandat să porţi ochelari de soare cu factor ridicat de protecţie.

Pe de altă parte, studiile au mai arătat că persoanele cu ochii deschişi la culoare tolerează mai bine durerea. În cadrul unui studiu asupra femeilor însărcinate, cercetătorii au descoperit că femeile cu ochii deschişi la culoare au declarat un nivel mai mic al durerii în timpul travaliului, dar şi o scădere semnificativă a anxietăţii după naştere şi a riscului de a dezvolta depresie postnatală, comparativ cu femeile cu ochi de culoare închisă.

Ochii căprui sau negri

Cei care au ochii închişi la culoare sunt predispuşi la apariţia cataractei, de aceea protecţia împotriva razelor UV cu ajutorul ochelarilor de soare de calitate este esenţială. De asemenea, dacă ai ochii închişi la culoare eşti mai susceptibilă de a suferi de vitiligo, o afecţiune a pielii care afectează nivelul melaninei.

O altă descoperire interesantă arată faptul că persoanele care au ochii închişi la culoare sunt mai sensibile la alcool, dar şi mai puţin predispuse să devină dependente de alcool, din această cauză, pentru că trebuie să consume mai puţin ca să simtă efectul.
În cadrul unui studiu efectuat în anul 2015, pe un număr de 1200 de persoane, s-a descoperit faptul că cei care au ochii deschişi la culoare sunt cu 54% mai predispuşi să devină dependenţi de alcool comparativ cu cei care au ochii căprui sau negri.

Un studiu mai vechi, efectuat în 1978, a arătat că persoanele cu ochii de culoare închisă au reflexe mai bune decât cele cu ochii de culoare deschisă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod