copil

Cum să-ți înveți copilul să aibă încredere în el

Oamenii încrezători sunt întotdeauna pregătiți să accepte noi provocări în viața lor. Aceștia au o imagine de sine mai bună, o perspectivă pozitivă asupra vieții și cred că abilitățile lor îi pot ajuta să facă ceea ce și-au propus.
Fie că este vorba despre slujba lor, despre cariera academică sau despre relațiile sociale, acești oameni se disting întotdeauna de restul. Încrederea este baza unei vieți reușite, așa că este important să-ți înveți copilul să aibă încredere în el. Iată cum poți face acest lucru!

Trucuri care te ajută să-ți înveți copilul să aibă încredere în el

1. Oferă-i mediul adecvat


De multe ori, copiii nu au încredere dacă nu reușesc să aibă rezultate bune la școală sau la alte activități. Fiecare copil posedă abilități diferite și o putere de învățare specifică.
De aceea, părinții trebuie să ia măsurile necesare pentru ca cei mici să capete încrederea necesară. Dacă îți cere ajutorul, atunci ajută-l pe cel mic să-și facă temele. Poți folosi diferite metode pentru a-l învăța acasă. În prezent, există foarte multe resurse de învățare pe Internet, care pot ajuta copiii să își dezvolte abilitățile și încrederea.

2. Convinge-l să stabilească obiective reale


Indiferent dacă este vorba despre un test, învățarea unei noi abilități sau a unui sport, explică-i celui mic nevoia de a stabili obiective și modul în care le poate atinge. Este important să discuți și ce se întâmplă dacă nu ajunge să-și atingă obiectivele.
Adu-i aminte mereu de talentele și abilitățile sale. Acest lucru îl va face să creadă în propriile forțe. Îl poți ruga și să-și stabilească obiectivele pe cont propriu. Arată-i modul în care poate atinge aceste obiective!

3. Folosește afirmații pozitive


Afirmațiile pot programa mintea în subconștient spre succes. Acestea ne modelează mintea într-o manieră pozitivă și ne construiesc stima de sine cu care ne putem atinge cu ușurință obiectivele. Cu alte cuvinte, părinții pot folosi această tehnică pentru a stimula stima de sine a copilului.
Discută cu cel mic și spune-i care este valoarea gândirii pozitive. Îi poți cere să folosească fraze precum "Pot să o fac" sau "Fiecare zi aduce noi oportunități".

4. Spune-i cât de importante sunt încercările


Cel mai important lucru care trebuie făcut cunoscut copiilor este faptul că eșecul și succesul sunt două fețe ale aceleiași monede. Dacă nu sunt capabili să realizeze ceva, arată-le că au făcut un efort considerabil și roagă-i să încerce din nou și să nu renunțe niciodată.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod