măr

5 alimente care îți fac copilul mai inteligent

Părinții caută întotdeauna modalități mai bune de a-și ajuta copiii să fie puternici și sănătoși. Cel mai important factor cu care se confruntă orice părinte este reprezentat de alimentație. Ce ar trebui să mănânce copilul tău pentru a fi mai inteligent? Există anumite alimente care îl ajută pe cel mic să își dezvolte creierul și să își întărească abilitățile cognitive. Iată câteva recomandări!
Ce alimente îți pot face copilul mai inteligent?

1. Fructele de pădure

Orice părinte nou știe cât de greu este să îi dai copilului să mănânce ceva ce nu vrea. Din fericire, unul dintre alimentele care îl ajută să devină mai inteligent este reprezentat de fructele de pădure, care sunt delicioase și nutritive. În general, cu cât este culoarea mai intensă, cu atât sunt mai bune. Semințele din fructele de pădure reprezintă o sursă importantă de grăsimi omega-3. Afinele și zmeura au compuși în ele care îți pot ajuta memoria să funcționeze mai bine.

2.
Merele

Toată lumea știe că merele sunt bune pentru sănătate, dar nu toată lumea știe că pot fi la fel de bune și pentru minte. De ce sunt atât de speciale merele? Se pare că aceste fructe ne ajută să ne protejăm de substanțele chimice de zi cu zi care pot provoca leziuni celulelor creierului. Merele conțin quercitină, un antioxidant care poate lupta împotriva declinului abilităților mentale.

3. Ouăle

Ouăle sunt perfecte pentru micul dejun și, în cele mai multe cazuri, nu este greu să le introduci în alimentația copilului tău.
Cercetătorii au descoperit că ouăle consumate la micul dejun oferă copiilor o cantitate bună și sănătoasă de acizi omega-3 care le protejează creierul, precum și vitamina E, care poate ajuta în lupta împotriva depresiei. Ouăle reprezintă o sursă de nutrienți pentru creștere și dezvoltare.

4. Piperul cayenne

S-ar putea să fie dificil să-ți convingi copilul să mănânce piper cayenne, dar dacă este un fan al lucrurilor picante, atunci ai noroc. Piperul cayenne conține un compus care eliberează endorfinele și îi permite organismului să se relaxeze după o zi stresantă.
Stresul poate reprezenta o presiune majoră asupra minții corpului și chiar și copiii pot fi stresați.

5. Ciocolata neagră

Deși este mai amară decât ciocolata cu lapte, ciocolata neagră are avantajele sale. Este cunoscută deja pentru stimularea sistemului cirulator, care îi oferă creierului fluxul de sânge necesar pentru a fi sănătos și inteligent. Consumul de ciocolată neagră a fost corelat cu o îmbunătățire a controlului impulsurilor și a timpului de reacție.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod