10 pentru o sănătate de ”fier”

Cu toții ne dorim un organism sănătos și puternic pentru copiii noștri, care să facă față provocărilor zilnice pe care aceștia le întâmpină în această perioadă plină de schimbări și descoperiri.
Copilăria se caracterizează printr-un proces de creștere deosebit de complex și rapid care nu se mai regăsește în alte perioade ale vieții. În cadrul acestei etape, părinți au o responsabilitate mare, aceea de a le oferi copiilor un mix ideal de elemente, care să le asigure o dezvoltare sănătoasă, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.  

Campania Nestlé ”Împreună creștem copii puternici” ne reamintește faptul că fierul este parte esențială din acest mix. Acest nutrient are o contribuție foarte importantă în dezvoltarea funcției cognitive, aspect care se traduce prin capacitatea de concentrare și învățare.

Iată deci, 5 dintre sursele de fier care pot fi incluse cu ușurință în alimentația copiilor:

1.
Spanacul este primul aliment la care ne gândim atunci când vine vorba de fier. Asociat de cele mai multe ori cu imaginea lui Popeye Marinarul, spanacul este o reală sursă de sănătate și poate fi consumat crud sau preparat, sub formă de piureuri, salate, mâncăruri calde sau reci.

2. O porție de semințe de dovleac conține până la 4 mg de fier și poate fi servită sub formă de gustare sau în cursul zilei, la salată.

3. Ficatul este unul dintre alimentele cele mai bogate în fier și poate fi consumat cu ușurință alături de legume sau salată.

4. Lintea, dar si celelalte leguminoase au și ele un conținut semnificativ de fier. În plus, acestea sunt bogate și în proteine, fibre și nutrienți care, asemenea fierului, trebuie să facă parte din alimentația zilnică a celor mici.


5. Produsele alimentare cu adaos de fier pot contribui la asigurarea necesarului zilnic de fier. Cerealele și batoanele de cereale Nestlé Nesquik reprezintă o sursă de fier, vitamine, calciu și cereale integrale. Recent, și noua cacao instant NESQUIK Opti-Start s-a alăturat ințiativei, fiind singura din categorie care conține fier1.

Însă pentru o mai bună absorbție a fierului de către organism, alimentația celor mici trebuie să cuprindă și produse bogate în vitamina C. Iată 5 dintre cele mai importante:

1. Portocala este deja faimoasă atunci când vine vorba de conținutul în vitamina C. Un pahar de suc de portocale proaspăt stors conține ~ 70 mg de vitamina C și poate fi un deliciu pentru cei mici la gustarea din cursul dimineții.

2.
De multe ori când ne gândim la vitamina C, ne vin în minte citricele. Însă și ardeii grași au un conținut semnificativ  de vitamina C. Nu ezitați să-i adăugați în pachețelul pentru școală al celui mic.

3. Kiwi este un fruct delicios, care conține chiar mai multă vitamina C decât o portocală. Este perfect pentru un desert ușor care ajută și la absorbția fierului.

4. Căpșunile aduc nu doar vitamina C, dar și mult gust în alimentația celor mici. Și, pentru că ne apropiem de sezonul lor, fiți pe fază și răsfățați-i pe cei mici cu o gustare sănătoasă și de sezon.

5. Încercați să inlcudeți varza de Bruxelles în meniul celor mici, învățându-i astfel să consume un aliment bogat în vitamina C și disponibil în orice sezon.
Este rapid și ușor de preparat, putând acompania cu succes un preparat din carne și ajutând astfel la absorbția fierului.

Așa că nu uita! Fier în fiecare zi!

1. Conform unei evaluări a declarației de pe etichetă a produselor din piața de cacao instant din România, făcută la 11.02.2014.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod