6 obiceiuri culinare greşite: Ce nu trebuie să faci în bucătărie

În ceea ce privește broccoli, gătitul la abur nu afectează prea mult vitamina C, în timp ce fierberea lui în apă îi reduce capacitatea antioxidantă
Mici detalii ne împiedică să profităm din plin de calitățile alimentelor pe care le consumăm. Cotidianul spaniol El Pais, citat de Agerpres, prezintă o serie de greșeli pe care trebuie să le evităm. 

Este greșit să fierbem broccoli


În ceea ce privește broccoli, gătitul la abur nu afectează prea mult vitamina C, în timp ce fierberea lui în apă îi reduce semnificativ capacitatea antioxidantă, potrivit mai multor studii. "Cel mai important este să fie luat (ca orice produs de horticultură) la maturitate, de preferat ecologic și să fie consumat crud sau gătit la abur ori fiert în foarte puțină apă, pentru a-și păstra toate proprietățile", afirmă Elena Soria, nutriționist la Clinica Menorca.
María José Crispín, nutriționist din cadrul aceluiași centru, sugerează ca, în cazul în care se optează pentru fierbere, să se bea și apa în care a fiert broccoli.

Este greșit să adăugăm lapte în ceai


Ceaiul are un efect protector asupra sistemului cardiovascular, dar dacă îl consumăm cu lapte, această superputere este anulată complet, potrivit unui studiu publicat în "European Heart Journal". "Ceaiul este un produs natural cu aromă, culoare și savoare unice, care sunt afectate când se adaugă laptele.
În plus, cazeina din lapte i-ar altera sau diminua proprietățile antioxidante și anticancerigene", spune Isabel Artero, director și fondator al centrului Cuerpo Libre.

Este greșit să aruncăm zerul când consumăm un iaurt


Unul dintre primele lucruri pe care majoritatea oamenilor îl fac când deschid un borcan cu iaurt este să verse lichidul albicios care plutește în partea superioară. Deși aspectul nu este prea apetisant, este vorba despre zer, iar aportul său de proteine este foarte important.
"Este format în mod fundamental din apă și săruri minerale și este bogat în calciu și fosfor, motiv pentru care nu ar trebui să-l îndepărtăm", explică nutriționista Isabel Artero. Aceasta recomandă ca zerul să fie băut sau amestecat cu iaurtul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod