Operaţii estetice. 5 întrebări frecvente despre rinoplastie

O intervenţie reușită de acest tip poate schimba cu totul expresia facială, nasul având o poziție centrală și fiind extrem de vizibil
Operația de rinoplastie este o procedură solicitată din ce în ce mai des de pacienți, care poate produce o îmbunătățire substanțială a aspectului figurii.

Potrivit Dr. Cristian Nițescu iată care sunt cele 5 întrebări frecvente despre rinoplastie şi răspunsurile care te pot ajuta să iei o decizie în cunoştinţă de cauză:


1. Sunt un bun candidat pentru operația de rinocorecție?

O persoană este un bun candidat pentru operația de rinoplastie atunci când:
  • Nu este mulţumită de mărimea, forma sau unghiul nasului;
  • Nasul este prea mare sau prea mic în raport cu proporţiile feței;
  • Are probleme de respiraţie din cauza unei eventuale deviații de sept, dar și a unor iregularități în interiorul nasului;
  • Are o protuberanță nazală care este prea ridicată, amplă sau care atârnă.

2.
De la ce vârstă se poate face operația de rinoplastie?


Pentru intervenţia de remodelare a nasului trebuie să ai peste 18 ani, pentru ca procesul de creștere să se fi încheiat. Operaţia de rinoplastie se poate efectua doar în momentul în care oasele nazale au ajuns la maturitate.


3.Este nevoie de spitalizare pentru operația de rinocorecție?

Ca pentru toate operațiile estetice efectuate sub anestezie generală și pentru rinocorecție este necesară o zi de spitalizare. În acest timp, eşti monitorizat şi personalul medical se asigură că-ţi revii complet până la externare.



4. Care sunt riscurile care pot apărea în urma operației de rinoplastie?

Aceasta intervenţie nu este asociată cu riscuri majore care să-ţi pună în pericol sănătatea. După intervenția chirurgicală pot apărea ușoare ameţeli, sângerare minimă, dureri de cap moderate, fenomene care nu persistă mai mult de câteva ore și sunt rezolvate cu succes prin tratamentul postoperator. Respiraţia pe nas se poate face cu dificultate câteva zile postoperator, iar zona nasului rămâne mai sensibilă două-trei săptămâni după operaţie.


5.
După operația la nas voi avea cicatrici vizibile?


Operaţiile estetice la nas se efectuează numai prin interiorul nărilor şi nu lasă cicatrici vizibile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod