spălat auto

10 soluţii naturale care te ajută să-ţi cureţi maşina mai bine

Există o mulţime de produse cosmetice auto, dar acestea sunt pline de substanţe chimice. Iată câteva soluţii naturale care dau rezultate bune!

Oricât de bine îţi întreţii maşina, aceasta tot se murdăreşte. E o chestiune de timp şi tot ce pot să faci este să întârzii acest proces printr-o întreţinere atentă a automobilului.

Pe piaţă se găsesc foarte multe produse pentru cosmetică auto, dar acestea sunt pline de substanţe chimice. Dacă vrei să-ţi cureţi bine maşina, site-ul DIY Everywhere are câteva soluţii naturale care îţi pot fi de mare folos. Sunt uşor de folosit, iar multe dintre acestea le găseşti deja în casa ta!

1. Curăţă în mod natural materialele textile


Amestecă oţet alb şi bicarbonat de sodiu pentru a crea o pastă, urmând indicaţiile prezentate de site-ul The Balance, apoi freacă zonele pătate, cu ajutorul unei periuţe de dinţi. Lasă să se usuce complet locurile în care ai aplicat pasta, apoi dă cu aspiratorul peste acestea, iar bancheta, covoraşele şi feţele uşilor vor arăta ca noi.

2. Foloseşte o perie moale pentru praf


Scoate praful strâns în rosturile din habitaclu şi pe sub mânerele uşilor cu ajutorul unei perii moi. Pentru a elimina complet praful, încearcă să ţii într-o mână pensula, iar cu cealaltă foloseşti aspiratorul, pentru a absorbi imediat praful.


Dacă faci curat în portbagaj sau în compartimentul motorului, foloseşti doar o perie moale, dar trebuie să o cureţi de câteva ori la o distanţă de câţiva metri de maşină, pentru că se va îmbâcsi repede de praful abundent.

3. Apă sau ulei de măsline pentru bord


Nu mai folosi spray-urile toxice pentru a curăţa bordul, pentru că mirosul plăcut şi aspectul lucios implică inhalarea unor vapori dăunători, mai ales când temperaturile sunt ridicate, şi chiar dezvoltarea unor alergii. De regulă, pentru curăţarea planşei de bord şi a consolei centrale e de ajuns să ai o cârpă curată din microfibre, înmuiată în apă.

Dacă trebuie să îndepărtezi nişte pete vizibile şi vrei ca bordul să strălucească, poţi să foloseşti câteva picături de ulei de măsline, urmând indicaţiile oferite de Mommy Footprint.

4. Apă şi un ştergător pentru părul de animale


O soluţie mai bună decât orice aspirator - umple cu apă o sticlă cu pulverizator şi udă uşor bancheta şi fotoliile. Apoi trage ştergătorul de geamuri de sus în jos, pe fiecare porţiune textilă. Vei vedea imediat cum părul se strânge deasupra materialului textil şi cade uşor pe podea.

De acolo îl poţi aspira uşor.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod