Tina Turner, mărturisiri de suflet, la 83 de ani, după o tinerețe de coșmar: „Când eram mai tânără, nu m-am simțit niciodată încrezătoare...”

A vândut peste 100 de milioane de discuri, a câștigat 12 premii Grammy și a cântat în unele dintre cele mai vestite din lume, dar superstarul Tina Turner afirmă, la 83 de ani, că uneori crede că este la fel de faimoasă pentru picioarele ei, ca și pentru vocea ei.
De altfel, a circulat mereu zvonul potrivit căruia Tina și-ar fi asigurat picioarele pentru o sumă de peste două milioane de lire sterline. Deci, cumva, s-ar justifica afirmația artistei: „Uneori cred că sunt la fel de faimoasă pentru picioarele mele, ca și pentru vocea mea”.

 
 
Tina, mărturisiri de suflet, la 83 de ani
 

 
„Când eram mai tânără nu m-am simțit niciodată încrezătoare în privința niciunei părți a corpului meu, dar cu toată atenția primită de picioarele mele, mi-am dat seama că ele trebuie să fie în regulă!”, a afirmat Tina.
 
La cea de-a cincea aniversare a show-ului său de mare succes din West End Theatre, Tina: The Tina Turner Musical, spune povestea vieții ei, de tip rollercoaster, cu cele mai mari hituri ale ei, inclusiv Proud Mary și River Deep — Mountain High.

Ea s-a retras din spectacol în 2009, după un turneu de aniversare a 50 de ani și le-a spus fanilor săi că a vedea o actriță interpretând-o este, acum, cel mai aproape de a o vedea… live.
 
Și, deși a avut, întotdeauna, o prezență scenică inimitabilă, i-a făcut plăcere să vadă alte femei portretizând-o.

La 83 de ani, Tina a explicat: „Ei nu mă copiază, trebuie să găsească o versiune a mea în ei înșiși.
Nu este vorba doar de cântat și dans...  talentul actoricesc de a mă juca este imens”.

 
Abandonată de mamă, la doar 11 ani, mai târziu a devenit victima abuzatorului Ike

 

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina a avut o viață grea și tumultoasă, încă de la vârsta de 11 ani fiind abandonată de mamă.

Câțiva ani mai târziu, l-a cunoscut pe Ike Turner, cu care s-a căsătorit și cu care a cântat timp de 16 ani, până în 1976, acesta lansând-o ca o vedetă pop importantă dar, în același timp, find coșmarul ei.

 
La divorț, i-a lăsat totul lui Ike, doar să scape
 

Relația Tinei cu Ike a fost una abuzivă, plină de violență fizică, de care a scăpat înainte de a-și crea o carieră spectaculoasă. Divorțul s-a finalizat în 1978, Tina renunțând la orice fel de pretenție financiară și păstrând pentru ea, după 18 ani nefericiți, doar numele de scenă.
După despărțire, a urmat o pauză de un an, în care rănile ei s-au mai cicatrizat, așa că și-a pregătit relansarea.
Mai mult, tot atunci, Tina a renunțat la baptism și a început să practice budismul.

 
Pe scenă, alături de Rod Stewart, Mick Jagger, Eric Claptop și alți “grei” ai muzicii

 
 
Pauza de un an ce a urmat i-a mai cicatrizat din răni si a ajutat-o să-și pregătească relansarea. În vara anului 1981, după trei show-uri la Hotel Ritz, Tina este remarcată de Rod Stewart și invitată să facă duet cu el cu piesa „Hot Legs“.
Tina apare, apoi, în deschiderea concertului Rolling Stones și cântă, alături de Mick Jagger, piesa „Honky Tonk Woman“. În decembrie 1983, melodia „Let’s Stay Together“ este pe locul 5 în topul britanic. Aparițiile spectaculoase, alături de Bryan Adams, David Bowie sau Eric Clepton și dansul nervos al picioarelor ei lungi și frumoase o fac pe Tina să devină, la peste 40 de ani, sex simbolul momentului.

Tina speră că spectacolul ei, The Tina Turner Musical, la care biletele sunt rezervate până în februarie 2024, la Teatrul Aldwych din Londra, să inspire alți artiști.
E a adăugat: „M-am luptat din greu pentru a fi prima artistă rock solo de culoare care a umplut stadioanele.
Sunt mândră că am jucat un rol în deschiderea acestei căi pentru femeile din următoarea generație – și următoarea.”

Tina a lucrat la muzical cu regizoarea de teatru de top Phyllida Lloyd, care a adus muzicalul trupei Abba - Mamma Mia!-  spre West End Theatre, în 1999.
 


Tina trăiește în lux, în Europa: “Merit mai mult”

 
 
Tina Turner trăiește de 10 ani în Europa, alături de iubitul ei, producătorul german Erwin Bach, cu 16 ani mai tânăr decât ea. De asemenea, Tina deține două proprietăți de lux, în Elveția și pe Riviera Franceză, un Lamborghini făcut pe comandă și avion personal. Întrebată, la un moment dat, de un reporter, dacă merită tot ce are, Tina a răspuns: “Merit mai mult”.
Tina Turner a mai mărturisit că este aproape de momentul în care se va retrage și se va dedica total budismului.
 
19 Aprilie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod