Ucraina a câștigat Eurovision 2022. România s-a clasat pe locul 18

Ucraina este câștigătoarea concursului Eurovision 2022, primind o susținere masivă din partea publicului. Țara vecină, reprezentată de trupa folk-rap Kalush Orchestra, a primit 191 de puncte din partea juriilor internaționale și 439 de puncte din partea publicului.

Pe locul al doilea s-a clasat Marea Britanie, reprezentată de Sam Ryder, cu piesa „Space Man”. Următorii clasați au fost reprezentanții Spaniei, Suediei și Serbiei.

România, reprezentată de wrs cu melodia „Llámame”, s-a clasat pe locul 18. Țara noastră a primit 53 de puncte din partea publicului și 12 puncte din partea juriilor internaţionale.



Publicul din 40 de țări a fost cel care a schimbat ierarhia stabilită după votul juriilor de specialitate și a înclinat balanța semnificativ către Ucraina.
Republica Moldova a obținut locul 7 după votul publicului, care le-a oferit 239 de puncte celor de la Zdob și Zdub.

Ucraina se număra printre favorite la câștigarea trofeului Eurovision. Sprijinul pentru piesa care a reprezentat Ucraina la Eurovision, „Stefania”, o piesă dedicată mamelor, interpretată de Kalush Orchestra, a crescut de la invazia Rusiei în Ucraina, în februarie.




„Mulțumim că susțineți Ucraina! Această victorie este pentru fiecare ucrainean! Slava Ukraini (n. red Slavă Ucrainei)”, a spus solistul trupei în momentul în care a primit trofeul.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a felicitat imediat pe compatrioții săi.
„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa! Anul viitor Ucraina va găzdui concursul Eurovision. Mulțumesc Kalush Orchestra pentru această victorie și tuturor celor care ne-au oferit voturi! Sunt sigur că sunetul victoriei în lupta cu inamicul nu este departe”, a scris Zelenski într-o postare pe rețelele de socializare.


După interepretarea piesei în concurs, Oleg Psiuk, liderul trupei, a profitat de moment și de audiența globală pentru a face apel la susținerea comunității internaționale pentru eliberarea soldaților care încă sunt blocați în uzina metalurgică Azovstal din Mariupol.
„Vă cer tuturor, vă rog ajutați Ucraina, Mariupol. Ajutati Azovstal, acum”, a spus el.

Membrii trupei Kalush Orchestra au purtat ținute elaborate, inspirate din portul tradițional ucrainean, iar melodia lor a îmbinat folclorul ucrainean cu rapul.

Cei șase membri ai trupei au primit permisii speciale pentru a putea părăsi țara și a participa la concursul Eurovision. Unul dintre ei a refuzat să participe la concurs și a rămas în Ucraina să lupte, iar ceilalți plănuiesc să se întoarcă imediat după terminarea concursului, potrivit Daily Mail.

Cea de-a 66-a ediție a concursului Eurovision a fost găzduită de Italia și s-a desfășurat la Torino, după ce ediția de anul trecut a fost câștigată, la Rotterdam, de trupa italiană Maneskin.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
15 Mai 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod