sistem 112

Povestea unei operatoare 112 care a părăsit sistemul de urgenţă: „Plecaţi, toţi! Voi, cei buni, plecaţi acum!“

Eșecurile sistemului au determinat-o pe Cristina Şoloiu să renunțe la o profesie de care fusese mândră


Părinţii au fost anunţaţi între timp că băiatul este în siguranţă, iar Cristina Şoloiu spune că a fost mândră că facea parte dintr-un sistem care salvează vieţi: „Dimineața, înainte de a ieși din tură, am aflat de la colegul Pârvulescu că apelantul nostru petrecuse noaptea în siguranță, în casa cu gard verde, și că poliția îi anunțase părinții, care urmau să meargă să-l ia.

N-am să uit niciodată cazul ăsta. N-am să uit cât de mândră m-am simțit că fac parte dintr-un sistem care salvează vieți. Voi avea mereu tot respectul pentru polițistul care n-a stat să se gândească la proceduri, ci a acționat rapid, în condițiile date (un copil înghețat și epuizat, într-o noapte geroasă, într-un loc greu accesibil din cauza zăpezii mari). A acționat rapid, dar, mai ales, a acționat uman. Astfel că băiatului din Noapteșa nu i-a fost frânt drumul la 15 ani, în mijlocul lui nicăieri.”

Din păcate, eșecurile pe care sistemul 112 le-a înregistrat în cazuri critice, precum prăbușirea avionului pilotat de Adrian Iovan și cazul Colectiv au determinat-o pe Cristina Şoloiu să se retragă: „Din nefericire, mândria mea a murit încet și chiar a fost înlocuită de o rușine imensă, după Apuseni și după Colectiv și după crima de la metrou, din motive pe care nu le voi detalia aici.
Cert este, așa cum îi spuneam unui prieten în seara asta, că, dacă n-aș fi ieșit deja din sistem, ieșeam acum cu siguranță. Cum aș mai fi putut să-mi îmbrățișez copiii, știind că o fată puțin mai mare decât ei nu va mai fi niciodată îmbrățișată de mama ei? Că a fost chinuită și batjocorită în feluri inimaginabile și înainte și după moarte, iar eu sunt parte a sistemului care n-a fost în stare s-o salveze?
Plecați, toți! Voi, cei buni, plecați acum! Nu mai girați incompetența ucigașă a celorlalți! Nu mai permiteți să fiți băgați în aceeași oală cu ei! Nu mai munciți pentru ei sau în locul lor! Sistemul trebuie dărâmat și reconstruit de la zero, e singura șansă.”


„Nu știu ce să mai zic.
Poate doar că îmi pare atât de rău pentru tot, încât simt că mi se rupe inima...”
, a mai scris fosta operatoare 112.

Postarea Cristinei Şoloiu are peste 4.900 de reacții și 1.900 de distribuiri.

 

Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod