Planul uimitor al unui tată răpus de boală: A strâns bani din donații pentru familie și i-a găsit serviciu soției după decesul său

Jeff McKnight știa că nu mai are mult de trăit. El și-a petrecut ultimele zile asigurându-le viitorul soției și copilului său: după moartea lui s-au strâns în cont 400.000 de dolari din donații, iar soția a primit o slujbă.
Totul a început când Jeff McKnight, cercetător în biologie moleculară la Universitatea din Oregon, Statele Unite, a lansat la începutul lui octombrie pe platforma de donații GoFundMe o campanie de strângere de fonduri pentru soția lui, Laura, și fetița lui, Katherine, în vârstă de opt ani.

Jeff era conștient că urma să părăsească lumea asta, la doar 36 de ani. Mai avea doar câteva zile de trăit și și-a propus ca acestea să conteze cu adevărat, așa că a pus la cale un plan prin care să lase ceva în urmă, ceva folositor pentru familia sa. A scris pe pagina campaniei că nu-l sperie moartea, ci faptul că familia lui nu se va descurca fără el.

"O să mor de limfom. Soția mea, Laura, a fost o eroină în această perioadă. E pe punctul de a pierde două surse de venit, pe al meu și pe al ei, fiindcă ea conduce și face cercetare în laboratorul în care lucram împreună.
Asigurarea mea de viață este modestă, iar economiile noastre sunt ca și inexistente"
, a scris Jeff. "Vă rog să o ajutați după ce eu nu voi mai fi", a fost apelul lui.

Moștenirea unui tată și soț iubitor


McKnight a distribuit campania și pe contul său de Twitter. "Doctorul zice că poate mai prind o săptămână. Și asta la Urgențe, cu tratament. Vă mulțumesc tuturor pentru că luptați alături de mine", a scris el.



Jeff s-a dus, însă apelul său nu a rămas fără rezultat. De atunci campania a strâns peste 400.000 de dolari, spre uimirea familiei sale care a descoperit cât de devotat a fost el acestui plan lăsat moștenire.

"N-am știut de GoFundMe până când am văzut pe Twitter...

Am plâns mult", a povestit Laura pentru TODAY. "A fost ușurat și mulțumit că oamenii au contribuit și l-a ajutat să se simtă mai bine făcând ceva ca să aibă grijă de noi, dar mi-a rupt inima puțin că-și făcea atâtea griji pentru asta, mi-a fost greu să văd inevitabilul morții lui scris negru pe alb", a adăugat ea.

McKnight s-a stins din viață pe 4 octombrie, la câteva zile după ce a lansat campania. "Jeff era un cercetător și un coleg remarcabil", a transmis într-un comunicat Bruce Bowerman, șeful departamentului de biologie al Universității din Oregon.

Jeff poate fi mândru: planul lui a reușit


Soția lui McKnight lucrează ca manager al laboratorului pe care el crease la universitate. Ea a spus că Jeff s-a asigurat că ea va primi oferte de lucru după moartea lui. "Am descoperit recent că el contactase câțiva cercetători pentru a-mi oferi slujbe la alte instituții atunci când voi fi pregătită.

Tot timpul s-a gândit la toate detaliile pe care eu nu am putut să le prevăd și nu sunt chiar surprinsă, fiindcă așa era el, dar în același timp mă doare, pentru că îmi arată cât de mult am pierdut", a mărturisit Laura McKnight.



Pe 12 octombrie, soția cercetătorului a anunțat pe GoFundMe că nu va fi șomeră, cel puțin nu curând. "Sunt câteva probleme de ordin logistic, dat fiind că nu pot lucra full time întrucât cursurile sunt online, așa că donațiile voastre sunt în continuare apreciate și îmi dau timpul și spațiul necesare pentru a-mi da seama cum evoluează situația.

Vă mulțumesc pentru că vă pasă de familia mea. Pentru Jeff înseamnă enorm să strângă acești bani, i-ați dăruit liniștea în ultimele lui zile de viață și vă voi fi veșnic recunoscătoare pentru asta", a scris ea.

Citește și: Michael J. Fox, despre lupta cu maladia Parkinson. Care a fost cel mai greu moment peste care credea că nu poate trece


Potrivit Universității din Oregon, Institutul de Biologie Moleculară din cadrul instituției va stabili un mod de a onora memoria lui McKnight și de a-i aduce recunoașterea meritată pentru viața și munca sa, relatează TODAY.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod