Prințesa Kate, ținută spectaculoasă la ceremonia încoronării lui Charles: Rochie Alexander McQueen, cerceii Dianei și colierul reginei Elisabeta

Prințesa Kate a purtat, la ceremonia încoronării regelui Charles, o ținută spectaculoasă la care a asortat o pereche de cercei ce au aparținut prințesei Diana și un colier al reginei Elisabeta.
Prințesa de Wales i-a uimit pe privitori când a intrat, astăzi, în catedrala Westminster Abbey, pentru ceremonia de încoronare a regelui Charles.
Ea a purtat o robă extraordinară, cu roșu, alb și albastru și cu o tiară strălucitoare din frunze argintii. Pe sub capă, Kate a purtat o rochie Alexander McQueen, din crepon de mătase ivoire, brodată cu fir de argint.


Prin bijuteriile purtate, Kate a adus un omagiu Dianei și reginei Elisabeta



Kate a adus un omagiu prințesei Diana și reginei Elisabeta prin bijuteriile uimitoare pe care a ales să le poarte la ceremonia încoronării lui Charles.
Cerceii Dianei, purtați de Kate, au fost cu perle și diamante, iar  colierul George VI este o bijuterie spectaculoasă, cu o poveste aparte. Acesta a fost realizat în 1950, la cererea regelui George al VI-lea, pentru a fi dăruit fiicei sale, regretata Regină Elisabeta.

Charles și Camilla au ajuns la Westminster Abbey după o călătorie spectaculoasă de 1,42 mile cu trăsura regală Diamond Jubilee, dotată cu aer condiționat și construită în 2012.

Ei au părăsit Palatul Buckingham însoțiți de Escorta Suveranului a Cavaleriei Casei, apoi au trecut pe lângă o gardă de onoare formată din aproximativ 160 de membri ai celor trei servicii armate.

Cei doi au fost flancați de peste 1.000 de membri ai Forțelor Armate înainte de a trece pe lângă 100 de persoane din Legiunea Regală Britanică, în Piața Parlamentului.

Slujba a durat aproximativ două ore, cu tradiții antice - unele datând din 1065 – în timpul căreia Carol a fost uns și încoronat cu coroana Sfântului Eduard din 1661.

Slujba s-a încheiat în jurul orei 13:00, nu înainte ca membrii regali să plece într-o procesiune de 2,4 mile înapoi la Palatul Buckingham.

Regele, Regina, Prințul și Prințesa de Wales și cei trei copii ai lor au călătorit cu trăsura Gold State, veche de 260 de ani, din era georgiană, și care cântărește patru tone.


Charles, al-40-lea monarh încoronat la Westminster Abbey

 

Charles este primul rege care a fost încoronat în Marea Britanie de la bunicul său, regele George al VI-lea, pe 12 mai 1937.

El este al 40-lea monarh care a fost încoronat la Westminster Abbey, primul fiind Harold Godwinson, în 1065.
 


Charles a încălcat tradiția

 

La fel ca și iubita lui mamă, Charles a încălcat și tradiția.
 
Alimentat de dorința unei monarhii dezintegrate, regele a ocolit capcanele extravagante ale bogăției văzute în ceremonia de 1,57 milioane de lire sterline a propriei sale mame, regina Elisabeta.

Lista de invitați a fost redusă la doar 2.000, comparativ cu 8.250 a Reginei, iar durata serviciului a fost redusă drastic.

Chiar și codul vestimentar este diferit, regele optând să poarte uniformă militară în locul ciorapilor și pantalonilor de mătase, așa cum era în trecut.
6 Mai 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod