Surprinzător: Prințesa Diana nu credea că Charles este apt să fie rege

În timpul vieții sale, Prințesa Diana nu a crezut că fostul ei soț a fost „făcut să fie rege” și nu s-a sfiit să spună acest lucru.
Înainte de moartea ei tragică în 1997, Prințesa de Wales a vorbit cu Jennie Bond, fost corespondent regal pentru BBC, despre viitorul rol al lui Charles ca monarh. Ea a afirmat că Charles “nu a fost făcut să fie rege”. 

 
Diana, despre Charles: ”Nu a fost făcut să fie rege”

 

Bond a declarat, recent, pentru The Telegraph că Diana a dezvăluit că fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a s-a luptat pentru rolul său de moștenitor al tronului. Ea a spus că acesta “nu a fost făcut să fie rege”.

Christopher Andersen, autorul cărții „The King”, a declarat, pentru Fox News Digital, că Diana s-a întrebat dacă „The Boy Wonder”, așa cum s-a referit ea la Charles, ar putea accepta rolul de rege, atunci când va veni momentul.

 
Diana era convinsă că Charles nu va fi niciodată rege, ci William

 

„Diana a spus, în mai multe rânduri, că știa că nu va fi niciodată regină și că era convinsă că Charles nu va fi niciodată rege”, a explicat Andersen. 
“Diana credea în semne, prevestiri și vise și toate acestea îi arătau că Prințul William, nu Charles, va urma la tron Reginei Elisabeta a II-a. Dar s-a înșelat în privința asta și în multe alte lucruri”, a mai spus Andersen.

 
Diana ar fi fost îngrozită de faptul că noua regină va fi Camilla

 

Andersen a remarcat că Diana ar fi fost probabil îngrozită de gândul că amanta fostului ei soț ar fi încoronată alături de el. Ea s-a referit la Camilla, fostă Parker Bowles, drept „Rotweiller”, a mai spus Andersen.
 


“Charles ar fi mai fericit să trăiască în Toscana”

 
 
„Diana ar fi fost absolut uluită de gândul că Charles se va căsători cu Camilla, cu atât mai puțin de a fi încoronată regină alături de el. Ar fi fost de neconceput pentru ea, așa cum a fost pentru noi ceilalți, nu cu mult timp în urmă”, a spus Andersen. 

Diana i-a mărturisit lui Bond, în casa ei de la Palatul Kensington, că simțea că Charles „nu a fost niciodată făcut să fie rege” și că are „destule probleme” ca moștenitor la tron.
„Adevărul este că Charles ar fi mult mai fericit să trăiască în Toscana, pictând peisajul sau studiind arhitectura”, i-a spus ea lui Bond.
 


Charles, blocat în rutină
 


Potrivit The Telegraph, Bond a susținut, de asemenea, că Diana a simțit că Charles trebuie să-și revizuiască unele dintre activitățile și sponsorizările sale către diverse organizații.
La acea vreme, Charles a lucrat deja cu mai multe organizații, de caritate și de mediu, timp de 30 de ani.

„Este blocat într-o rutină. Aruncă o privire la programul lui. El face exact genul de lucruri pe care le făcea acum 10 ani”, a spus Diana.
 


Charles s-a simțit depășit de popularitatea Dianei

 
 
Potrivit lui Andersen, Diana s-a întrebat dacă Charles s-a simțit depășit de popularitatea ei, cum va face el față ca rege?

„La începutul căsătoriei ei, Diana a simțit că ea și Charles au avut un fel de relație yin-și-yang și că, în cele din urmă, vor forma o echipă incredibilă ca rege și regină”, a explicat Andersen. 
 
„Curând a devenit clar că Charles era cu adevărat îndrăgostit de Camilla. Diana a început să-l vadă pe Charles ca fiind egoist, răsfățat și, ca și restul familiei regale, sugrumat emoțional. De asemenea, îi era milă de el. Știa cât de frustrant este să-ți petreci o viață întreagă așteptând să-ți sufle vântul în aripi și cât de umilitor a fost pentru Charles să fie depășit, literalmente dat deoparte, de oamenii care doreau să o vadă mai bine pe tânăra lui soție, extrem de populară”, a mai spus Andersen.

 
Diana a recunoscut puterea dragostei dintre Charles și Camilla
 

 
În ciuda sentimentelor Dianei, Bond a spus că prințesa „a recunoscut puterea dragostei” dintre Charles și Camilla.

„Într-una dintre conversațiile noastre private, ea mi-a spus că Camilla a fost întotdeauna, și va fi, iubirea vieții lui Charles și că relația lor a fost mai puternică decât orice căsătorie pe care ar fi putut-o face. Mi-a spus că a acceptat că Camilla a fost discretă și loială... și că poate merita o formă de recunoaștere.”, a scris Bond. 
 

 
Divorțul dintre Diana și Charles, un moment dificil

 

Cea mai mare controversă din viața lui Charles a fost ruperea căsătoriei sale cu Diana, pe fondul poveștilor despre relația lui de lungă durată cu femeia care avea să-i devină a doua soție. Mulți oameni își amintesc încă recunoașterea adulterului de către Charles și faptul că au “scăpat” în spațiul public conversațiilor intime și jenante dintre el și Camilla.
Lui Charles i-au trebuit ani să se scuture de eșecul primei sale căsătorii, iar mulți oameni au întârziat să o accepte pe Camilla.
Potrivit lui Andersen, în timp ce Diana nu a văzut cum Charles și Camilla au devenit un cuplu, ea s-a împăcat cu ideea că cei doi erau cu adevărat îndrăgostiți.
 

 
Diana dorea încoronarea lui William

 
 
„Charles și Diana au ajuns la o înțelegere liniștită spre sfârșitul vieții”, a spus el. „De fapt, la un nivel, a ajuns să-i admire pe Charles și Camilla pentru legătura de nezdruncinat pe care o aveau și pentru iubirea lor împărtășită. Era genul de potrivire pe care ea însăși o căutase cu disperare, dar, din păcate, nu a găsit-o niciodată cu adevărat. Asta nu însemna că ea a crezut vreodată că Charles va fi un rege bun. Ea dorea ca William să fie următoarea persoană încoronată la Westminster Abbey."
 

 
Charles și Diana, amici, după divorț

 
 
Kinsey Schofield, gazda podcastului „To Di for Daily”, a declarat pentru Fox News Digital că „inima Dianei s-a înmuiat” în privința lui Charles, chiar cu puțin timp înainte de moartea ei prematură. După ce divorțul lor a fost finalizat, în 1996, relația dintre Charles și Diana s-a îmbunătățit. Potrivit autoarei Tina Brown, relația dintre Diana și Charles „a fost în cele mai bune condiții, așa cum nu fusese de foarte mult timp”.
 
„Charles a căpătat obiceiul de a veni la ea la Palatul Kensington și aveau să bea ceai împreună”, și-a amintit Brown, potrivit The Telegraph. 
"Chiar și râdeau împreună. Era liniștit, băieții erau mai mari. Vorbeau despre filantropia lor. Și ea o acceptase pe Camilla. Un lucru pe care îl făcuse în sfârșit era să înțeleagă cu adevărat că, de fapt, Camilla era dragostea vieții lui și nu putea face nimic în privința asta.”

Schofield a subliniat că, în această etapă a vieții Dianei, ea se pregătea să se angajeze într-un nou capitol. Viitorul, pentru ea, părea promițător.
 


Diana considera că s-a sacrificat pentru viitorul monarhiei

 
 
„Cred că ideea ca Charles să devină rege fără Diana alături a fost un concept dureros și imposibil de luat în considerare pentru Diana”, a spus Schofield. 
 
„Diana a simțit că s-a sacrificat atât de mult pentru viitorul monarhiei.
Charles a petrecut o perioadă semnificativă de timp departe de Diana, pe parcursul căsniciei lor. El locuia în Highgrove, în timp ce Diana prefera viața de oraș, în Palatul Kensington. Practic, cei doi s-au cunoscut, cu adevărat, abia după nașterea prințului Harry”, a mai afirmat Schofield.
 


Diana ar fi fost invitată la încoronarea lui Charles, dacă mai trăia?
 


Schofield a subliniat că fostul soț al Camillei, Andrew Parker Bowles, a fost invitat la încoronarea lui Charles. Prin urmare, crede că Diana ar fi primit și ea o invitație pentru ziua cea mare a lui Charles. 
 
Noul rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord și soția sa vor fi încoronați pe 6 mai, la Westminster Abbey, din Londra
„Faptul că Andrew Parker Bowles a fost invitat la încoronare mă face să cred că dacă prințesa Diana ar fi fost aici... ar fi primit și ea o invitație. Cred că Diana se maturiza și învăța să se iubească spre sfârșitul vieții. A fost rănită de Charles și Camilla, dar cred că iertarea a fost o prioritate pentru Diana”, a spus Schofield. 
 


Un expert regal îl consideră pe Charles “un bărbat înaintea timpului său”

 
 
Expertul britanic al familiei regale, Hilary Fordwich, a declarat, pentru Fox News Digital, că durerea pe care a îndurat-o Diana în timpul căsniciei ei tumultoase a făcut-o să facă „multe comentarii memorabile și usturătoare”. Fordwich se întrebă dacă Diana ar fi simțit la fel dacă ar fi fost încă în viață.

„Ea era, din păcate, dintr-o epocă trecută, o epocă în care multe dintre cauzele susținute de regele Charles erau considerate oarecum nebunești. Dar el era un bărbat înaintea timpului său. Ea nu avea de unde să știe asta. Acum, el este văzut, sub multe aspect, ca omul momentului”, a explicat Fordwich. 

De asemenea, Fordwich a mai spus: „Diana știa că a fi rege era destinul definitiv al lui Charles și nu unul cu care să fie alături. Suferea, așa cum era ea la acea vreme, de sentimente auto-declarate de abandon, multe dintre ele provenind și din cauza faptului că mama ei a părăsit-o când avea doar opt ani, o mare parte din ceea ce a spus ea ar fi putut foarte bine să provină din gelozie și durere.” 

 
 
Charles nu a uitat lecțiile învățate de la Diana



„Se poate vedea, din acțiuni, că Charles cu siguranță nu a uitat lecțiile pe care Diana le-a predat monarhiei.
Încoronarea regelui va reflecta o meritocrație modernă, nu o aristocrație, redusă de la 8.000 la 2.000. Mulți prezenți vor fi reprezentanți ai afiliațiilor caritabile ale regelui, precum și peste 1.250 de voluntari și tineri. Ar fi fost așa dacă nu pentru influența Prințesei Diana? Este foarte puțin probabil”, a continuat Fordwich. 
 


Charles, un rege care va trăi urmărit de umbra Dianei?
 


"Cred că Diana rămâne un ghimpe în coasta lui Charles. Deci, în acest sens, el este încă foarte bântuit de ea", a spus Andersen. „Regele ar prefera să-și trimită prima soție înapoi, în istorie, și să meargă mai departe cu Camilla și să transforme monarhia. Problema este că personalitatea Dianei a fost atât de puternică, impactul ei atât de mare și povestea ei atât de tragică, încât regele nu va fi niciodată eliberat de ea. Diana a fost, cu adevărat, originală, o forță a naturii și orice defecte pe care le-a avut au făcut-o mult mai accesibilă pentru omul obișnuit. Este conștientă instituția regală că, chiar dacă ei se pregătesc să încoroneze un nou suveran, oamenii nu o pot scoate pe Diana din cap”, a mai afirmat Andersen.
28 Aprilie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod