Mircea Diaconu: "Ultimul discurs al lui Nicolaescu a funcţionat ca o premoniţie"

Actorul Mircea Diaconu, fost ministru al Culturii, a declarat pentru Mediafax că ultimul discurs al regizorului Sergiu Nicolaescu din Parlament a funcţionat ca o "premoniţie", precizând că în urma trecerii în nefiinţă a cineastului rămân filmele acestuia, amintirea şi, "în rest, e tăcerea".

"Încă o dată în plus a funcţionat ca o premoniţie ultimul lui discurs din Parlament. Din păcate, în tot ce a spus acolo a avut dreptate, chiar şi în asta. Arată ca într-un film, deşi e viaţă crudă şi nemiloasă. Rămân filmele lui, rămâne amintirea, în rest, e tăcerea", a declarat actorul Mircea Diaconu.

Sergiu Nicolaescu a decedat, joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cu o săptămână înainte de internare, Nicolaescu căzuse în timp ce se îndrepta spre garajul său, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat câteva coaste.

Citiți și:

Biografie: Sergiu Nicolaescu, roluri antologice și filme mari

Cele mai importante filme ale lui Sergiu Nicolaescu - VIDEO

În 12 decembrie 2012, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le adresa mulţumiri colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit pe care vrea să-i termine în profesia sa.

"Vreau să vă mulţumesc pentru aceşti patru ani minunaţi pe care i-am petrecut împreună, în care dumneavoastră mi-aţi dăruit stimă şi consideraţie, simţăminte pe care şi eu vi le datorez.

Mai am puţini ani de trăit şi mi-am dorit să-i termin în profesia mea, pentru acest lucru nu am participat la alegeri. Vreau să vă spun un sincer «La revedere!» şi vreau să vă spun în acelaşi timp «La mulţi ani!» şi sărbători fericite", spunea Nicolaescu de la tribuna Senatului, în ultima şedinţă a actualei legislaturi, fiind aplaudat de cei prezenţi.


Foto: Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • stefan sandor pe 3 Ian 2013, 16:36
    sa-i fie tarana usoara!

    nu,lui nicolaescu,lui diaconu,ptr "micimea "care a facut-o in parlament,fiind coleg de breasla cu nicolaescu. cat despre "maestru"nicolaesu,bunul DUMNEZEU sa-l judece,in rest e tacere! despre morti numai de nine!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod