Google se extinde offline: Va construi un campus cu 9.000 de case, parcuri și magazine

Gigantul american a prezentat planurile pentru construirea unui campus modern, cu o suprafață de aproape 290.000 de metri pătrați.
Planurile celor de la Google de a construi a unui oraș al viitorului sunt tot mai aproape de realitate. Compoania a prezentat planurile pentru amenajarea unui campus modern în Mountain View, California, iar acum sunt disponibile și câteva simulări foto care ne ajută să ne facem o idee despre acest proiect.

Cu o suprafață de 29 de hectare, mai precis 289.857 metri pătrați, așezarea va avea încă 3,7 hectare de spațiu pentru magazine, peste 9.000 de locuințe și 14 hectare de zone publice.
Campusul va fi ridicat în North Bayshore, în apropiere de Mountain View, anunță CNBC.

Unul dintre obiectivele acestui proiect este să construiască locuințe ieftine. Planul include 9.850 de unități locative, 20% fiind încadrate în clasa de locuințe ieftine. Potrivit gigantului american, persoanele care câștigă 44.000 de dolari pe an își vor permite să locuiască în cele mai ieftine locuințe.

Pe lângă case și spații de birouri, campusul va include multe zone comerciale și parcuri.
32% din spațiu va fi alocat zonelor deschise, precum parcurilor. Cei 37.161 de metri pătrați alocați spațiilor de retail vor fi ocupați de magazine, teatre, cafenele, săli de fitness și altele.

Google a anunțat că lcurează la acest proiect în strânsă cooperare cu municipalitatea din Mountain View. "Vrem să transformăm zona în ceea ce orașul numește <<cartierul complet>>, cu o concentrare pe creșterea opțiunilor de locuit și pe crearea mai multor spații publice care să--i facă pe oameni să renunțe la mașini", a declarat pentru CNBC Michael Tymoff, directorul de dezvoltare al Google.

Municipalitatea va anunța anul viitor dacă aprobă acest proiect.
Decizia depinde decisiv de numărul de case ieftine care va fi construit, relatează Engadget.

Proiectul campusului este organizat separat de un al plan al Google, care urmărește crearea unui campus futuristic, denumit "Charleston East". Acesta va fi amplasat lângă sediul actual al companiei și va arăta ca un don gigantic.

Asemănător cu Apple Park, sediul ultramodern al companiei care produce iPhone, Charleston East își va regla singur climatul, calitatea aerului și sunetul și va avea zone de promenadă, parcuri, o piață și spații comerciale.

Google a anunțat că ridicarea acestui campus va dura 30 de luni.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod