cancer

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

Patru pacienți s-au îmbolnăvit de cancer după ce au primit organe de la aceeași donatoare, iar trei au decedat.

Un raport științific dezvăluie un caz șocant: trei persoane au murit de cancer de sân după ce au primit organe de la același donator. Persoana de la care a pornit totul a fost o femeie de 53 de ani care a murit de infarct în 2007. Rinichii, plămânii, ficatul și inima au fost transplantate, însă, în mai puțin de șase ani, patru din cinci pacienți s-au îmbolnăvit de cancer, iar trei dintre aceștia au decedat, informează cotidianul britanic Daily Mail.

Cancerul era prezent în organismul donatoarei, dar nu a fost sesizat de medici înainte de prelevarea organelor și au acționat asemenea unui cal troian, ducând boala în corpul fiecărui pacient care a primit organele.

Din cei patru pacienți, trei au fost răpuși de cancerul de sân și doar unul a supraviețuit. Timpul lung în care au evoluat tumorile a îngreunat descoperirea acestui caz.

Potrivit specialiștilor, posibilitatea ca un pacient să se îmbolnăvească de cancer de la un organ transplantat este de una la 10.000. Aceștia au explicat în raportul publicat de American Journal of Transplantation că este prima oară când un donator a transmis cancerul altor patru pacienție. În plus, spun experții, nu a mai existat vreodată un termen atât de lung în care s-au dezvoltat tumorile.

Cercetătorii de la Universitatea din Tübingen, Germania, și cei de la VU University Medical Center, din Amsterdam, Olanda, au depistat cazul incredibil care s-a întins pe o perioadă de șase ani.

Experții au subliniat că testele la care a fost supus donatorul au fost suficient de bune, iar riscul transmiterii cancerului prin organele prelevate este de numai 0,01 - 0,05%.
Din moment ce nu poate fi exclus complet, acest risc s-a transformat într-o realitate cruntă în această situație.

Primul pacient care a fost diagnosticat cu cancer a fost o femeie de 42 de ani care a primit plămânii donatoarei. La mai puțin de un an și jumătate după ce a primit aceste organe, ea a fost internată în spital, pentru că acestea nu funcționau bine, relatează Daily Mail. Doctorii au descoperit atunci că ea avea cancer de sân care se extinsese în plămâni și în oase, apoi în ficat.
Femeia a murit în august 2009.

Boala apare în diagnostic drept cancer de sân, chiar dacă cuprinde și alte organe, pentru că tumorile au celulele specifice cancerului care a invadat inițial corpul. Cu ajutorul testelor ADN, medicii au descoperit că boala a apărut în plămânii transplantați.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
17 Septembrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod