De ce regele Charles refuză, încă, să confirme titlurile de prinț și prințesă ale lui Archie și Lilibet - Totul se rezumă la Harry și Meghan

Moartea Reginei Elisabeta i-ar fi făcut, automat, prinț și prințesă pe Archie și Lilibet, cei doi copii ai prințului Harry și soției sale Meghan, dar se pare că nu a fost așa.
Potrivit tradiției regale, nepoții unui monarh moștenesc automat titlurile de prinț și prințesă, deci, cu Charles ca rege, Archie și Lilibet au dreptul la titluri.

Copiii lui Harry, fără titluri, pe site-ul oficial regal


Cu toate acestea, ambii copii ai lui Harry sunt încă enumerați fără titluri pe site-ul oficial, unde sunt numiți în linia de succesiune ca Maestrul Archie Mountbatten-Windsor și domnișoara Lilibet Mountbatten-Windsor.
 
Autoarea regală Katie Nicholl a dezvăluit că Regele Charles ar putea împiedica copiii să preia titlurile de prinț și prințesă sau, cel puțin, să limiteze modul în care le folosesc.
 
Ea susține că Regele Charles așteaptă să vadă cum se comportă Ducele și Ducesa de Sussex, în primele luni ale domniei sale, înainte de a lua orice decizie cu privire la titlurile copiilor lor. „Depinde foarte mult de ceea ce se întâmplă în lunile următoare, în special de cartea lui Harry și de emisiunea lor TV”, a declarat Katie Nicholl, pentru revista Vanity Fair.
 
 
 
Prințul Harry și soția  sa Meghan au, în prezent, o înțelegere cu gigantul de streaming Netflix și, se pare, că vor avea o serie de documentare în lucru, deși au fost confirmate puține detalii.

Cartea pe care o va publica Harry ar putea genera noi tensiuni cu familia regală

 
Între timp, Harry, fiul Regelui Charles, plănuiește să publice o carte de memorii despre creșterea și viața sa în familia regală, care ar putea stârni noi tensiuni între el și membrii familiei regale.
Lansarea cărții era programată la sfârșitul anului 2022, dar a fost amânată până la începutul anului 2023, ca urmare a morții subite a Reginei Elisabeta, în septembrie.
 
Deși conținutul exact al cărții nu este, încă, public, se vehiculează ideea că ea s-ar centra pe relația lui Harry cu tatăl său.


Charles nu i-a mai răspuns lui Harry la telefon


Harry a mărturisit că, imediat după plecarea sa în Canada, tatăl său a încetat să-i mai răspundă la telefon, potrivit Daily Mail. 
”Sunt multe lucruri de spus aici. M-am simțit lăsat deoparte, abandonat (...) Cât am fost în Canada am vorbit de trei ori cu bunica mea la telefon și de două ori cu tatăl meu. Apoi, acesta nu mi-a mai răspuns”, a mărturisit Harry, în controversatul interviu acordat lui Oprah Winfrey.
 
 
 
De altfel, se spune că multe dintre lucrurile afirmate, în acel interviu, de către Harry și soția acestuia, Meghan, l-au rănit profund pe Charles.
 
Ducii de Sussex au precizat, în interviul acordat lui Oprah Winfrey, că se așteptau ca Archie să primească titlul de prinț după ce Charles va urca pe tron, dar li s-a spus că protocoalele vor fi schimbate.
 
Conform protocoalelor stabilite de regele George al V-lea în 1917, copiii și nepoții unui suveran au dreptul automat la titlul de Alteța Sa Regală și prinț sau prințesă.
În momentul în care s-a născut Archie, el era strănepotul unui suveran, nu nepot, motiv pentru care nu i s-a acordat, atunci, acest titlu.

Meghan și Harry, furioși pe  familia regală


Meghan Markle și prințul Harry sunt din nou furioși pe familia regală, pentru că urmașii lor nu și-au primit, deja, titlurile nobiliare. 
Se pare că Regele Charles refuză să le permită copiilor lui Harry să fie cunoscuți sub titlul de ASR, deoarece nici părinții lor nu au astfel de  titluri, după ce au decis, în 2020, să părăsească Regatul Unit și au abandonat Familia Regală.
 
 
 
De altfel, Meghan Markle a exprimat, într-un mod sugestiv, în interviul acordat lui Oprah Winfrey, că copiii ei ar putea să nu aibă titlurile regale din cauza rasei lor.

Harry nu și-a mai prins în viață bunica

 
Prințul Harry nu a reușit să ajungă la timp la Castelul Balmoral pentru a își lua ”rămas bun” de la Regina Elisabeta. După ce a anunțat că el și Meghan Markle pornesc spre bunica lui, la scurt timp după vestea că starea ei de sănătate este șubredă, acesta ar fi primit un apel de la tatăl lui, Regele Charles al III-lea, în care i s-ar fi precizat, clar, să vină singur.
 
O sursă a dezvăluit, pentru The Sun: „Charles i-a spus lui Harry că nu este corect sau potrivit ca Meghan să fie la Balmoral într-un moment atât de trist.
I s-a subliniat că Kate nu merge și că cei prezenți ar trebui să se limiteze doar la cei mai apropiați membri. Charles a spus foarte, foarte clar că Meghan nu va fi binevenită.”
 
Ducele de Sussex a fost ultimul care a sosit la Balmoral, în acea zi, dar a ajuns prea tarziu și nu a mai prins-o în viață  pe Regina Elisabeta. 
Se pare că doar Regele Charles, în vârstă de 73 de ani, și Prințesa Anne, în vârstă de 72 de ani, au reușit să o vadă pe Regina Elisabeta a II-a înainte de a muri. 
 

Expertul regal susține că Harry și Meghan ar trebui să fie mulțumiți așa cum sunt

 

 
Harry și Meghan ar trebui să fie mulțumiți așa cum sunt și să nu mai ridice pretenții în plus față de ceea ce le-a oferit familia regală, deoarece ei nu mai sunt angrenați în activitățile familie regale și nu ar trebui să aibă titluri de "Alteța Sa Regală", a precizat expertul regal Phil Dampier. 
„Mulți oameni cred că Harry și Meghan ar trebui să-și piardă titlurile, așa că ar trebui să accepte acest compromis și să fie recunoscători, deoarece ar putea fi mult mai rău pentru ei și copiii lor”, a declarat, pentru MailOnline, expertul regal Phil Dampier.
 

Îți recomandăm și: 

 
 
 
 
23 Septembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod