melanom

Cum a dus o poză de pe Instagram la un diagnostic terifiant: cancer de piele

După ce a postat pe Instagram o imagine a bunicului ei, o femeia a primit un mesaj neaşteptat.

Sarah Frei nu s-a gândit niciodată că o simplă poză a bunicului ei, pe care a postat-o pe reţeaua de socializare, le va schimba viaţa tuturor din familie. Dar ceea ce la început a fost o veste proastă s-a dovedit o informaţie de mare ajutor, care a salvat o viaţă.

În noiembrie, Sarah a postat pe Instagram o poză cu bunicul său, John Rzeppa. În fotografie făcută în Detroit, de Ziua Recunoştinţei, bătrânul din Michigan, Statele Unite, îşi ţinea în braţe cei doi nepoţi şi zâmbea fericit, privind spre obiectiv. O imagine frumoasă, clasică, dar nimeni din familie nu şi-a dat seama că aceasta ascunde un detaliu înfricoşător.



"Stăteam pe Instagram, într-o dimineaţă, şi am văzut poza bunicului lui Sarah. Mai văzusem poze cu el înainte, dar de data asta avea un melanom vizibil pe frunte", a povestit pentru TODAY Dr. Jennifer Mancuso, dermatolog recunoscut din Detroit. "Am fost uimită. Ştiam că trebuie să-i trimit un mesaj", a mai spus ea.

Frei, în vârstă de 30 de ani, e prietenă foarte bună cu Jennifer încă de pe vremea când erau colege de liceu. S-a speriat când a citit mesajul şi imediat a anunţat-o pe mama sa, Linda Renema; părinţii observaseră semnul, dar nu-şi făceau griji.
"Când am fost la un consult şi au făcut o biopsie, acum câţiva ani, au zis că e un semn care apare cu vârsta. Au estompat-o cu puţină gheaţă şi părea că a dispărut, apoi s-a întors. Dar nu eram îngrijorată, fiindcă mi-au zis că e legată de vârstă. Aş fi vrut să fie", a spus Renema.



După ce bătrânul în vârstă de 91 de ani a mers la doctor, biopsia a confirmat prognosticul nefast: Rzepa, care a supravieţuit după un cancer de prostată şi două atacuri cardiace, avea melanom, cea mai agresivă formă de cancer de piele. Din fericire, medicii de la centrul Henry Ford Health System din Detroit au reuşit să elimine total cancerul.

Rzepa a fost supus unei grefe de piele şi s-a refăcut la timp pentru a fi prezent la nunta nepoatei sale, pe 28 aprilie.

Frei, care acum locuieşte cu soţul ei în Charlotte, Carolina de Nord, spune că postează adesea pe reţelele de socializare fotografii cu familia ei, ca un mod de a păstra legătura cu ai ei. Bunicul ei a devenit puţin celebru pe feed-ul ei, unde foloseşte hashtag-ul BigPapa, şi toată lumea îl salută şi îi urează să fie sănătos.

Iar dacă "Big Papa" nu prea îşi dă el seama care-i treaba cu Instagram-ul şi cum l-a salvat treaba asta, Sarah şi mama lui încă se minunează ce noroc au avut. "Am vorbit cu mama despre asta de câteva ori...

e uimitor cum social media au creat această platformă pentru lucrurile bune", spune Frei. "Cred că, din ce în ce mai mult, reţelele de socializare vor deveni importante pentru sănătate. E clar că de data asta au funcţionat foarte bine", a spus şi Renema.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
10 Mai 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod