Ce se întâmplă dacă încerci să mănânci în gerul de la Polul Sud: Te ia cu frig!

Este imposibil să mănânci "pe stradă" la Polul Sud: totul îngheață imediat!


Deși se află într-o zonă neospitalieră, stația Concordia este foarte atractivă pentru cercetătorii din diverse domenii, precum astronomia, psihologia, glaciologie și geofizică. De pildă, Agenția Spațială Europeană studiază capacitatea de adaptare a a oamenilor la condițiile similare existente pe eventuale baze care vor fi construite pe Lună și pe Marte.

Munca echipei de la Polul Sud este vitală.

Cercetătorii analizează schimbările climei de-a lungul istoriei, anticipând posibilele evoluții din viitor. "Grație acestui proiect știm acum că nivelurile de emisii poluante, în special de dioxid de carbon și metan, nu au fost niciodată atât de ridicate în ultimii 800.000 de ani", a explicat Cyprien Verseux.

Pe lângă munca foarte importantă care îi ocupă timpul, distracția preferată a cercetătorului este să iasă afară și să încerce să gătească sau să mănânce ceva.
El postează pe blog imagini în care diverse alimente îngheață instantaneu în gerul ucigător din Antarctica, sfidând gravitația. Orice ai vrea să mânânci afară - paste, gem cu pâine, ouă, miere, cremă de ciocolată pe pâine - totul îngheață instantaneu și "se sudează" bocnă de farfurie și de furculiță.

"Rămânem fără hrană proaspătăt la începutul iernii și din februarie până în noiembrie nu mai primim provizii, așa că mâncăm mai mult hrană înghețată: cum temperaturile nu sunt niciodată pozitive, le conservăm în containerele de afară", a spus cercetătorul.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
10 Octombrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod