copil bătaie

Bătaia nu-i ruptă din Rai: Pedepesele corporale aplicate copiilor îi influențează negativ

Pălmuirea ca pedeapsă corporală aplicată copiilor ar putea fi mai nocivă decât se credea anterior, arată un studiu recent.
Un studiu realizat la Universitatea din Michigan, Statele Unite, pe baza unor date colectate de UNICEF din 62 de ţări, a demonstrat că declaraţiile îngrijitorilor cu privire la pedepsele corporale aplicate copiilor au fost asociate cu o dezvoltare socială deficitară în rândul a 215.885 de minori cu vârste între trei şi patru ani.

Părintelui sau îngrijitorului i s-au solicitat personal informaţii cu privire la comportamentul copilului faţă de ceilalţi copii, dacă acesta îi loveşte cu mâinile sau cu picioarele sau dacă îi muşcă, dar şi dacă atenţia îi este distrasă cu uşurinţă.
Totodată, întrebarea despre pedeapsa corporală viza metoda de disciplinare fizică aplicată asupra copilului sau a fraţilor săi în luna premergătoare studiului, relatează Science Direct.

O treime dintre cei care au participat la studiul prezentat în noul număr al publicației Child Abuse & Neglect au opinat că pedeapsa fizică este necesară pentru creşterea şi educarea corespunzătoare a unui copil.

Dintre copiii incluşi în studiu, 43% primeau pedepse corporale sau locuiau într-o casă în care un alt copil era pălmuit.
S-a dovedit însă că ambele situaţii influenţează negativ dezvoltarea socială a copilului, explică cercetătorii. "Pălmuirea face mai mult rău decât bine", a declarat autorul principal al studiului, Garrett Pace, doctorand în asistenţă socială şi sociologie la Universitatea Michigan.

Pace a notat de asemenea că "reducerea pedepsei corporale ar putea contribui în mare măsură la reducerea poverii sănătăţii mintale a copiilor şi la îmbunătăţirea dezvoltării acestora la nivel global".

La nivel internaţional a fost depus un efort mai mare pentru crearea de politici care descurajează pedepsele corporale aplicate copiilor, a explicat Pace.
54 de state au interzis utilizarea pedepselor fizice, ceea ce reprezintă un beneficiu pe termen lung pentru bunăstarea copiilor.

Pălmuirea reprezintă una dintre cel mai des întâlnite forme de disciplinare fizică a unui copil la care apelează părinţi din întreaga lume.


Foto: Depositphotos
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod