Actorul Bruce Willis suferă de demență frontotemporală, a anunțat familia sa

Într-o declarație pe rețelele de socializare, familia lui Bruce Willis a anunțat că actorul suferă de demență frontotemporală.
Bruce, în vârstă de 67 de ani, a fost, inițial, diagnosticat cu afazie - care îi provoca dificultăți de vorbire - în primăvara anului trecut, dar acest lucru a progresat și i s-a pus un diagnostic mai precis, a spus familia.

„Este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”, a declarat familia lui Bruce Willis, când a anunțat că actorul suferă de demență frontotemporală. Familia și-a exprimat „cea mai profundă recunoștință pentru incredibila iubire”.
 
 

Bruce Willis are demență frontotemporală

 
 
Familia lui Bruce a mai precizat că demența frontotemporală este cea mai frecventă formă de demență la persoanele sub 60 de ani.

„Astăzi nu există tratamente pentru boală, o realitate pe care sperăm că se poate schimba în anii următori”, se arată în comunicatul emis de familia actorului.

Bruce Willis a devenit un nume cunoscut în anii 1980-1990, după ce a jucat în filme de succes precum Die Hard, The Sixth Sense, Armageddon și Pulp Fiction.

De asemenea, a fost nominalizat la cinci Globuri de Aur - câștigând unul pentru Moonlighting - și, de asemenea, trei premii Emmy, dintre care a câștigat două.

Familia lui a spus anul trecut că Willis va renunța la actorie, deoarece afazia îi afecta abilitățile cognitive.
 


Mesaj impresionant, dat de familia actorului

 

În noua declarație dată joi publicității, familia lui Bruce Willis spunea că speră că atenția presei privind starea actorului va crește gradul de conștientizare cu privire la această boală.
 
„Bruce a crezut întotdeauna în folosirea vocii sale în lume pentru a-i ajuta pe alții și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele importante, atât în public, cât și în privat.
 
Știm, în inimile noastre, că – dacă ar putea astăzi – el ar dori să răspundă aducând în atenția globală această boală și ar creea o conexiune cu cei care se confruntă cu această boală și cu modul în care ea afectează atât de multe persoane și familiile lor”,  mai precizat familia lui Bruce Willis în comunicat.

Declarația a fost semnată de membrii familiei lui Willis, inclusiv de soția sa Emma Heming - cu care are două fiice - și de fosta sa soție Demi Moore și de cele trei fiice ale acestora.
 


Bruce, susținut de oameni de rând, dar și de voci importante

 

Jurnalista americană Maria Shriver, o militantă pentru îngrijirea și cercetarea pacienților cu tulburări cerebrale, a postat pe Twitter: „Inima mea este alături de Bruce Willis și familia lui, precum și recunoștința mea, pentru că au adus în prim plan această boală.
Când oamenii fac un pas înainte, ne ajută pe toți. Când oamenii primesc un diagnostic, este extrem de dificil, dar pentru cei mai mulți este și o ușurare să obțină un diagnostic clar”.

Aaron Paul, care a jucat în serialul american Breaking Bad TV, a spus că Willis este „o legendă”, adăugând: „Te iubesc atât de mult, prietene!”

Cântăreața și actrița americană Queen Latifah a scris într-o postare pe Instagram: „Dumnezeu să te binecuvânteze, fratele meu, te iubim!!! Toate cele bune. Vă mulțumim, ție și familiei tale, pentru toată distracția!!!”

Actrița Selma Blair, care suferă de scleroză multiplă, a scris simplu: „Trimit dragoste”.

Potrivit site-ului web NHS, din Marea Britanie, demența frontotemporală este o formă „mai puțin frecventă” a bolii care provoacă probleme de comportament și limbaj.

Simptomele includ, de asemenea, mișcări lente sau rigide, pierderea controlului vezicii urinare sau intestinului - deși acest lucru tinde să apară mai târziu - și slăbiciune musculară.
 
17 Februarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod