A murit de cancer de colon la 32 de ani: Doctorii i-au spus că e prea tânără ca să aibă aşa ceva

Mama unei tinere care s-a stins din viaţă la 32 de ani, răpusă de cancerul la colon, a vorbit despre efectul devastator pe care boala l-a avut asupra fiicei sale.
Nicole Yarran, din Australia de Vest, a fost diagnosticată cu două forme de cancer în fază terminală. Medicii i-au confirmat prea târziu că are cancer de colon şi de ficat, atunci când soarta ei era pecetluită. La numai 32 de ani, tânăra s-a stins din viaţă, lăsând în urmă trei fetiţe şi o mamă neconsolată. Ultima ei dorinţă a fost să atragă atenţia asupra tinerilor care suferă de aceste boli necruţătoare.

După moartea lui Nicole, mama sa, Kathy Narrier, încearcă să ducă mai departe munca ei, scrie The Independent. Femeia spune că atunci când a început să se simtă rău, Yarran a slăbit şi a început să aibă simptome precum balonare, constipaţie şi prezenţa sângelui în scaun, dar când a mers la doctor şi i-a spus ce simptome are, acesta i-a spus că ea e prea tânără ca să aibă cancer de colon şi i-a pus diagnosticul de colon iritabil.


Yarran a simţit că ceva nu este în regulă cu ea. A mers să consulte un alt medic, iar acesta i-a spus că are intoleranţă la gluten. Niciunul dintre cei doi doctori nu i-a făcut vreun test.

Nicole era însărcinată cu al treiea copil şi a aflat că are cancer când a făcut o ecografie, iar medicii i-au depistat o tumoare la ficat. După încă o ecografie, făcută de ajunul Crăciunului din 2015, Yarran a fost diagnosticată cu cancer colorectal metastazic şi trei zile mai târziu începea tratamentul.

"Dacă medicii măcar ar fi ascultat ce simptome are şi ar fi cerut un test simplu sau analize complete de sânge, ea ar fi putut depista cancerul în 2014.
Sarcina i-a dezvoltat cancerul, efectiv hrănea tumoarea"
, a explicat mama tinerei pentru Unilad.

Cel mai greu pentru Yarran a fost să ştie că nu va trăi ca să-şi vadă fetiţele crescând: "Nicole a înţeles că nu o va vedea pe Aaylah, care are cinci ani, şi Alavis, care are un an şi jumătate, cum merg în prima lor zi de şcoală, nici cum termină şcoala sau cum îşi continuă studiile. Ştia că nu va asista la naşterea nepoţilor ei şi că va auzi cuvântul <<buni>>, a înţeles că fiecare zi de naştere va fi aniversată cu inima grea pentru că ea nu le va cânta <<La mulţi ani>>", a spus mama tinerei. "Tocmai lucrurile acestea mărunte pe care toţi le avem le vor pierde nepoţelele mele când ar fi trebuit să sărbătorească bornele lor cu cea mai importantă persoană din vieţile lor, mama", a adăugat Narrier.

Femeia speră că, împărtăşind povestea tristă a fiicei sale, mai mulţi oameni vor fi avertizaţi când au simptome care le provoacă îngrijorare şi că medicii vor face analizele necesare.
"Vreau doar ca povestea lui Nicole să scoată în evidenţă cât de important este ca fiecare medic de a respecta opinia pacienţilor, să lase puţin deoparte teoriile şi statisticile pe care le au în cap şi să asculte ce le spune corpul, pentru că de multe ori primul instinct poate preveni o evoluţie negativă şi poate evita moartea unui apropiat", a explicat ea.

"Nu încetaţi să solicitaţi alte analize, cereţi a doua opinie, pentru că dacă n-o faceţi, vă poate costa viaţa şi nicio familie nu merită să sufere durerea cumplită a pierderii unui tânăr"
, este mesajul pe care femeia doreşte să îl transmită pentru ca alte persoane să poată fi salvate la timp.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
13 Decembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod