Persoanele care au probleme cu somnul sunt mai predispuse la sinucideri

Cercetatorii avertizeaza ca persoanele care au probleme serioase cu somnul au ganduri sinucigase mai mult decat cele care nu intampuna astfel de dificultati.
Potrivit studiului, doctorii ar trebui sa fie atenti cu pacientii care le spun ca au probleme cu somnul, deoarece acestia sunt mai predispusi sa se sinucida chiar daca nu sufera de boli psihice.

Cercetarea a cuprins 5,692 de persoane din Statele Unite care au raspuns la diferite intrebari legate de problemele cu somnul si de gandurile de sinucidere. "Persoanele care sufera de insomnie au tendinte sinucigase de 2,6 ori mai mult decat cele care nu au astfel de probleme", a declarat Marcin Wojnar, coordonatorul cercetarii.

Totusi, studiul nu stabileste daca dificultatile legate de somn induc comportamentele suicidale sau daca persoanele care vor sa-si ia viata sufera de insomnie.
Cercetatorii au luat in calcul si au analizat si alti factori care duc la sinucidere, precum: depresia, abuzul de droguri, cancerul, bolile de inima, varsta, sexul, statulul financiar sau social.

Sursa: DailyMail Online
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod