Pierderea virginitatii este scrisa in... gene!

Decizia cu privire la debutul vietii sexuale este scrisa in gene. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de un grup de cercetatori de la California State University din Fullerton.
Pentru a stabili in ce masura factorul genetic determina varsta la care o persoana isi pierde virginitatea, cercetatorii au analizat datele de la un grup de gemeni separati la nastere si care si-au inceput viata sexuala in jurul varstei de 19 ani.
 

Nancy Segal, coordonatoarea studiului, a precizat ca nu exista o gena care sa stabileasca exact data primului raport sexual.
Totusi genele influenteaza anumite caracteristici comportamentale, ca de exemplu impulsivitatea care poate influenta decizia unei persoane de a-si incepe viata sexuala.

Nu este prima data cand oamenii de stiinta lanseaza ipoteza ca pierderea virginitatii este legata de gene.
Alte studii in domeniu au aratat acest lucru, incriminand chiar variante genetice care influenteaza varsta de debut a vietii sexuale.

Sursa: AGI Salute
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • marius pe 14 Iul 2016, 14:22
  tampenii

  articol de rahat ... oare in anii 60 erau alte gene??sau nu existau destepti cu articole din acestea... E simplu daca ai partener o faci.daca nu ...ramai inger si mergi ca un prost in pamant ..simplu

  0
  0

 • cristina pe 3 Apr 2009, 21:48

  interesant articol, chiar nu stiam nimic despre asta...puteti da mai multe detalii?

  3
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod