Alopecia: calvitia sau pierderea parului

Alopeciile reprezinta afectiuni caracterizate prin pierderea localizata sau completa a parului si afecteaza de obicei scalpul. Poate aparea insa si in alte zone ale corpului. Nu este o boala grava din punct de vedere medical. Cu toate acestea este o afectiune stresanta din punct de vedere psihologic, din cauza impactului estetic negativ pe care il are asupra pacientului. Alopecia este denumirea medicala folosita pentru pierdea parului si exista mai multe tipuri de alopecii. Acestea variaza de la mici portiuni lipsite de par pana la pierderea totala a parului. Oricine poate suferi de aceasta boala, indiferent de sex, varsta sau rasa. S-a constatat ca este ereditara si s-a estimat ca aproximativ 18% dintre pacientii au in familie un alt caz de alope
Alopeciile reprezinta afectiuni caracterizate prin pierderea localizata sau completa a parului si afecteaza de obicei scalpul. Poate aparea insa si in alte zone ale corpului.

Nu este o boala grava din punct de vedere medical. Cu toate acestea este o afectiune stresanta din punct de vedere psihologic, din cauza impactului estetic negativ pe care il are asupra pacientului.

Alopecia este denumirea medicala folosita pentru pierdea parului si exista mai multe tipuri de alopecii. Acestea variaza de la mici portiuni lipsite de par pana la pierderea totala a parului.

Oricine poate suferi de aceasta boala, indiferent de sex, varsta sau rasa. S-a constatat ca este ereditara si s-a estimat ca aproximativ 18% dintre pacientii au in familie un alt caz de alope
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carin Romania pe 14 Feb 2013, 12:00
    Solutia noastra impotriva caderii parului

    Intr-adevar nu toate tratamentele functioneaza intotdeauna. Poti incerca si Botea Active Fluid de la Carin, tratament profesional. Multi s-au declarat incantati de efecte. Cauta-ne pe FB si vei primi mai multe detalii.

    0
    0

  • andrei pe 20 Sep 2009, 18:05
    afectiuni

    am aproape 17 ani si am o mica problema de cava timp (aprox. 3 ani)a inceput sa mi se rareasca parul,iar de curand m am ras in cap,in speranta ca o sa se regenereze.e adevarat ca daca te razi in cap parul o sa se mai indeseasca?multa lume sustine chestia asta iar altii o contrazic.

    0
    0

  • logofatu maria pe 16 Mai 2009, 12:36
    caderea parului

    este un articol excelent ma va ajuta sa iau o hotatare si sa merg la dermatolog pentru ca am mari probleme cu caderea parului

    0
    0

  • ramona pe 6 Apr 2009, 18:13
    interesant

    Intr-adevar caderea parului este o afectiune frecvent intalnita...multumim pentru informatii

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod