Alopecia: calvitia sau pierderea parului

Tipuri de alopecii Conform dr. Clatici exista mai multe tipuri de alopecie.

Alopecia difuza este caracterizata prin caderea firelor de par de pe toata pielea capului, ca de altfel si din alte zone ale corpului. Caderea parului poate fi cronica dar si rapida (acuta). Afecteaza ambele sexe si pacientul se adreseaza medicului in momentul in care observa o cadere zilnica, destul de abundenta de peste 100 fire de par pe zi.

In cursul sarcinii se pot produce o serie de tulburari, din cauza modificarilor complexe endocrine, variabile de la o femeie la alta.
Se descrie o alopecie postpartum: parul cade dupa 1 - 4 luni dupa nastere si continua sa cada cateva luni.

Alopecia difuza de tip masculin (androgenica) afecteaza predilect barbatii, incepand cu varsta adolescentei si mai rar femeile dupa 30 ani (mai ales cele cu tulburari organice functionale sau ovariene, uneori dupa menopauza). La barbati alopecia este frontala si occipitala , iar la femei este alopecie de tip parieto occipital. "In cazul alopeciei difuze de tip masculin, tratamentul este deceptionant," completeaza specialistul.

Alopecia in placi (pelada) apare mai ales la copiii de varsta scolara, copiii etichetati ca "hiperactivi" si adultii tineri, adesea dupa un soc emotional (la acestia localizare este frecveta la nivelul barbii).
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carin Romania pe 14 Feb 2013, 12:00
    Solutia noastra impotriva caderii parului

    Intr-adevar nu toate tratamentele functioneaza intotdeauna. Poti incerca si Botea Active Fluid de la Carin, tratament profesional. Multi s-au declarat incantati de efecte. Cauta-ne pe FB si vei primi mai multe detalii.

    0
    0

  • andrei pe 20 Sep 2009, 18:05
    afectiuni

    am aproape 17 ani si am o mica problema de cava timp (aprox. 3 ani)a inceput sa mi se rareasca parul,iar de curand m am ras in cap,in speranta ca o sa se regenereze.e adevarat ca daca te razi in cap parul o sa se mai indeseasca?multa lume sustine chestia asta iar altii o contrazic.

    0
    0

  • logofatu maria pe 16 Mai 2009, 12:36
    caderea parului

    este un articol excelent ma va ajuta sa iau o hotatare si sa merg la dermatolog pentru ca am mari probleme cu caderea parului

    0
    0

  • ramona pe 6 Apr 2009, 18:13
    interesant

    Intr-adevar caderea parului este o afectiune frecvent intalnita...multumim pentru informatii

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod