Dieta cu mai multe proteine favorizeaza scaderea in greutate

Dieta cea mai eficienta pentru a scapa de kilogramele in plus, dar si pentru a mentine valorile normale ale colesterolului, este cea care contine mai multe proteine decat carbohidrati.
Studiul, publicat in revista "Journal of Nutrition", a cuprins 130 de adulti obezi care au avut, timp de un an, un regim restrictiv pentru a slabi, dar si pentru a obtine scaderea colesterolului si a trigliceridelor din sange. Acestia au fost impartiti in doua grupuri: unii au urmat o dieta in care majoritatea caloriilor erau furnizate de carbohidrati, iar ceilaltii au avut un regim bogat in proteine care proveneau din carne slaba, peste, lactate slabe si nuci.

Dupa un an, rezultatele in ceea ce priveste scaderea in greutate au fost asemanatoare: cei care au consumat mai multi carhohidrati au slabit 9 kilograme, iar cei au avut o dieta bazata pe mai multe proteine - 10 kilograme.
Dar in cazul acestora din urma s-a constatat si o imbunatatire in ceea ce priveste nivelul colesterolulu si al trigliceridelor din sange.  

"O dieta cu mai multe proteine nu inseamna ca putem manca foarte multa carne", avertizeaza Dr. Layman, coordonatorul studiului "cele trei mese importante trebuie sa fie echilibrate si trebuie sa contina proteine de calitate si in cantitate moderata", continua acesta.  Atunci cand se opteaza pentru o dieta care contine mai multe proteine, cercetatorul recomanda ca persoanele interesate sa se adreseze medicului.

Sursa: AGI Salute
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod