O noua terapie pentru bolnavii de Parkinson

Un implant care stimuleaza nervii din maduva spinarii, ar putea usura suferinta bolnavilor de Parkinson, informeaza Daily Mail Online.
Mecanismul este creat pentru a restabili capacitatea de miscare, folosind curentul electric. Tehnica folosita este mai simpla si mai ieftina fata de cea anterioara care necesita introducerea unui electrod in craniu. Noua terapie s-a dovedit extrem de eficienta la testele efectuate pe soarecii de laborator.

"S-a observat o schimbare imediata la animalele pe care a fost testat implantul, acestea recapatandu-si functiile motorii cand mecanismul a stimulat maduva spinarii", a declarat coordonatorul studiului, dr.
Miguel Nicolelis, de la Duke University, Carolina de Nord. "Daca demonstram ca metoda este sigura si eficienta pe termen lung in cazul animalelor si apoi la oameni, in viitor fiecare pacient va putea beneficia de acest tratament", a continuat cercetatorul.

Boala Parkinson este o boala degenerativa ce survine in urma distrugerii lente si progresive a neuronilor. Zona afectata joaca un rol important in controlul miscarilor, de aceea persoanele afectate prezinta gesturi rigide, incontrolabile, tremor si instabilitate posturala.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod