Artrita reumatoida

Informatii generale Artrita reumatoida este o afectiune autoimuna care duce la aparitia   inflamatiilor cronice in randul articulatiilor, tesuturilor din jurul articulatiilor si in cazul unor organe interne. Afectiunile autoimune apar cand tesuturile organismului sunt atacate din greseala de catre propriul sistem imunitar.

Sistemul imunitar este un complex de celule si anticorpi desemnate sa "caute si sa distruga invadatorii" organismului, mai ales infectiile.

Pacientii cu afectiuni autoimune au in sange anticorpi care provoaca leziuni tesuturilor propriului corp, in locurile unde aceastea sunt asociate cu o inflamatie.
Deoarece poate afecte si alte organe interne, artrita reumatoida se refera la o afectiune sistemica, uneori fiind numita si boli reumatoide.

In timp ce artrita reumatoida este o afectiune cronica, ceea ce inseamna ca poate dura ani de zile, pacientii pot trai o buna perioada de vreme fara aiba simptome. In mod normal, artrita reumatoida este o afectiune progresiva care are capacitatea de a distruge articulatiile sau de a le face infunctionabile.

Articulatia este locul unde 2 oase se intalnesc pentru a permite miscarea unor parti ale corpului.
Artrita inseamna inflamarea articulatiilor.

Articulatia inflamata in cazul artritei reumatoide provoaca umflaturi, durere, anchilozare si inrosirea locului cu pricina. Inflamatia bolilor reumatoide, de asemenea, poate aparea pe tesut in jurul articulatiei, cum ar fi pe tendoane, ligamente si muschi.

La unii pacienti cu artrita reumatoida, inflamarea cronica conduce la distrugerea cartilajelor, oaselor si ligamentelor provocand diformitatea articulatiilor. Studiile au demostrata ca lezarea progresiva a articulatiilor nu este intotdeauna corelata cu durerea, anchilozarea sau umflarea articulatiilor.


Artrita reumatoida este o afectiune reumatica de trei ori mai comuna in randul barbatilor, decat femeilor. Afectiunea se poate declansa la orice varsta, dar adesea apare la persoanele care au trecut de varsta de 60 ani.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • claudia pe 28 Feb 2009, 22:19
    f bun

    articolul este bun, f bun as putea spune. imi confirma informatii de care nu eram inca sigura. as putea dori sa stiu un lucru: ce se intampla in timpul sarcinii sau dupa o sarcina cand persoana respectiva sufera de o astfel de boala???

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod