Artrita reumatoida

Tratatment In prezent nu este cunoscut un remediu impotriva artritei reumatoide. Acum, tratamentul artritei reumatoide urmareste reducerea inflamatiei articulatiilor si durerii, care ajuta articulatia sa functioneze la cote maxime si previne distrugerea si deformarea articulatiei.

Interventia medicala la timp este importanta pentru imbunatatirea rezultatelor. Tratamentele agresive pot imbunatati functiile si pot oprii lezarea articulatiilor.

Tratamentul optional presupune combinarea medicamentelor cu odihna, exercitii, protejarea articulatiilor si educarea pacientului si a familiei acestuia.
Totodata, tratamentul este prescris in functie de mai multi factori, cum ar fi activitatea, tipurile de articulatii implicate, starea generala de sanatate, varsta si ocupatie pacientului.

In tratarea artritei reumatoide sunt folosite 2 clase de medicamente:
-cu actiune rapida
-cu actiune lenta

Prima clasa de medicamente, din care fac parte: aspirina si cortizonii (corticosteroizii) este indicata pentru reducerea durerii si inflamatiei.

A doua clasa de medicamente, in care intra: aurul, metotrexate si hidroxiclorochine amelioareaza durerea si opreste evolutia afectiunii.
Aceste medicamente nu sunt agenti anti-inflamatori.

Gradul de distrugere al articulatiilor in cazul artritei reumatoide variaza in functie de fiecare pacient. Pacientii care sufera de o forma usoara de artrita reumatoida, aparuta in urma mai multor ani de activitate, pot fi tratati cu ajutorul medicamentelor anti-inflamatoare si cu putina odihna.

In general, functiile articulatiilor sunt imbunatatite cand pacientul este tratat din timp, cu ajutorul medicamentelor cu actiune lenta.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • claudia pe 28 Feb 2009, 22:19
    f bun

    articolul este bun, f bun as putea spune. imi confirma informatii de care nu eram inca sigura. as putea dori sa stiu un lucru: ce se intampla in timpul sarcinii sau dupa o sarcina cand persoana respectiva sufera de o astfel de boala???

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod