Artrita reumatoida

Cauzele Inca nu sunt cunoscute cauzele concrete care declanseaza aceasta afectiune. Cu toate ca agentii infectiosi, precum: virusurile, bacteriile si ciupercile au fost mult timp suspectate ca fiind posibile cauze, aceasta ipoteza s-a dovedit a fii falsa.

Cauzele artritei reumatoide formeaza un teren minat, care trebuie cercetat metru cu metru. Unii cercetatori sunt de parere ca infectiile sau factori din mediul inconjurator pot determina ca sistemul imunitar sa atace tesuturile organismului, rezultand o inflamatie in randul mai multor organe ale corpului, cum sunt: ochii si plamanii.


Indiferent de cauze, rezultatul este acelasi: un sistem imunitar care permite inflamarea articulatiilor si ocazional permite inflamarea tesuturilor orhanismului.  

Factiorii inconjuratori se pare ca joaca un rol important in provocarea arteitei reumatoide. Recent, oamenii de stiinta au raportat ca fumatul creste riscul dezvoltarii acestei afectiuni.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • claudia pe 28 Feb 2009, 22:19
    f bun

    articolul este bun, f bun as putea spune. imi confirma informatii de care nu eram inca sigura. as putea dori sa stiu un lucru: ce se intampla in timpul sarcinii sau dupa o sarcina cand persoana respectiva sufera de o astfel de boala???

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod