Solutia pentru un stil de viata sanatos

Consiliul National al Audiovizualului si International Advertising Association
Programul isi propune sa ajute la constientizarea riscurilor presupuse de o alimentatie neadecvata si de lipsa de miscare, oferind solutii pentru a contracara efectele acestora.

Un stil de viata sanatos inseamna un comportament nutritional echilibrat, completat de exercitiu fizic. Acestea sunt ideile de baza pe care campania urmareste sa le comunice grupurilor tinta carora li se adreseaza.
Recunoscand faptul ca, in cadrul familiei, femeia are cel mai mare interes fata de alimentatie si de modul in care aceasta ii influenteaza propria viata si pe a celor din jur, o componenta a campaniei cuprinde activitati destinate special femeilor.


Acestora li se adreseaza unul dintre spoturile TV care promoveaza campania, dar si programe specifice, ce incurajeaza interactiunea directa si schimbul de experiente si pareri referitoare la imbunatatirea obiceiurilor alimentare.

Celalalt segment pe care „Programul pentru un stil de viata sanatos” il abordeaza este reprezentat de tineri, o categorie sociala in dezvoltarea careia exercitiul fizic si alimentatia corecta joaca un rol hotarator. Pentru a comunica cu acestia, pe langa TV, campania foloseste mediul care se adreseaza cu precadere tinerilor, internetul. Spotul TV are rol de teaser si ii indruma catre website-ul www.putindinfiecare.ro, ce urmeaza a fi lansat la inceputul verii.
Acesta va fi un mediu interactiv prin care tinerii vor afla mai multe despre o nutritie echilibrata, despre miscare si beneficiile aduse de un stil de viata sanatos.

Constienti de dimensiunea reala a problemei stilului de viata la romani si importanta care trebuie acordata acestui aspect, ideea unei campanii nationale de educare a venit in mod natural pentru CNA si IAA.

"Lansarea unei campanii de nutritie sub egida IAA este consecinta fireasca a preocuparii noastre pentru o buna informare a consumatorilor. Industria de comunicare din Romania, reunita in parteneriatul unic al IAA, joaca un rol important in educarea pentru un stil de viata corect, in care alimentatia echilibrata si activitatea fizica joaca roluri de o egala importanta.
Suntem convinsi ca prin aceasta campanie vom reusi sa transmitem aceste mesaje
", declara Felix Tataru, Presedinte IAA.

Organizat sub deviza „Putin din fiecare”, evenimentul de lansare a programului beneficiaza de prezenta reprezentantilor celor doua organizatii initiatoare ale proiectului, Rasvan Popescu (CNA) si Felix Tataru (IAA), si a unor personalitati avizate in domeniul nutritiei si al bolilor metabolice. Prof. Dr. Dan Mircea Cheta, Conferentiar Dr. Gabriela Radulian, Prof. Dr. Nicolae Hancu si Prof. Dr. Mariana Graur vorbesc despre felul in care o alimentatie echilibrata si exercitiile fizice pot contribui eficient la adoptarea unui stil de viata sanatos.
Vorbitorii vor puncta acele obiceiuri alimentare care se constituie in factori agravanti pentru incidenta bolilor de nutritie, dar si solutii concrete pentru evitarea acestora.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mariana ionica pe 2 Iun 2008, 16:40
    felicitari

    Felicitari pentru initierea campaniei privind modul de viata sanatos, asta trebuia facut mai demult pana sa creasca numarul bolnavilor de diabet, al cardiacilor si neoplazicilor, dar decat niciodata e bine si mai tarziu

    0
    0

  • alex pe 1 Mai 2008, 23:05
    ...

    Pot face rost de adresa de e-mail a domnului presedinte IAA? :D

    0
    0

  • stoian tania pe 30 Apr 2008, 10:04
    Echilibru

    Orice are o limita a bunului simt atata timp cat nu e depasita viata este rationala.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod