Afectiunile gleznei si kinetoterapia

Controlul inflamatiei Acolo unde se simte durerea spontan sau la presiune, acolo este si leziunea. Durerea posttraumatica are la baza inflamatia, edemul, tensiunea aponevrotica si capsula ligamentara, tractiunea tenomusculara, hiperemia pasiva osoasa, reactia periostala, iritatia directa a nervilor.

Pentru refacerea stabilitatii membrelor inferioare este nevoie de:

1. Reechilibrarea musculara
Acest proces este legat de statica normala a piciorului. Refacerea echilibrului muscular al piciorului comporta doua etape: in prima etapa se lucreaza pentru tonifierea musculaturii prin metode obisnuite de izometrie si exercitii cu rezistenta progresiva; in a doua etapa se practica exercitii de coordonare si refacere a echilibrului.

2.
Reechilibrarea staticii

Aproape toate tipurile de traumatisme sau imobilizari lasa ca sechela o perturbare de statica prin modificarile boltii plantare.

3. Refacerea alinierii piciorului
Un picior functional normal trebuie sa respecte orientarea axiala a componentelor osoase, in special al piciorului posterior si a degetelor. Lezarea rectitudinii degetelor perturba statica si mersul. Entorsele gleznei si piciorului, prin frecventa lor ca si prin sechelele pe care le lasa reprezinta un procent important in practica serviciilor de fizioterapie si recuperare.
Asistenta de recuperare trebuie inceputa inainte de a se stabili starea de sechela.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • buibar daniel pe 11 Apr 2009, 20:32
    durere de glezna

    va rog sa-mi spuneti si mie: de aproape un an de zile ma doare glezna foarte rau si se umfla,am facut fizioterapie,am luat tratament de la diferici medici,mi-am facut analize la sange care au fost bune,ma doare continuu foarte rau,daca iau diclotard imi trece timp de 2 zile apoi reapare...ajutati-ma va rog nu stiu ce sa mai incerc,radiografia este ok...email dc se poate daniel_buibar@yahoo.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod