Afectiunile gleznei si kinetoterapia

Fracturile Fracturile gleznei cuprind fracturile maleolare si ale plafonului scoabei. In general, in aceasta categorie, ar intra fracturile celor doua oase produse pe ultimii 8-10 cm distal.
Aceste fracturi se bucura de o atentie deosebita din partea ortopezilor nu numai datorita frecventei lor ci si prin necesitatea de refacere anatomica perfecta a interliniei articulare.

Clasificare:
1. In functie de solutia de continuitate:
  • incompleta - fisuri cu fracturi in "lemn verde" la copil, infundari ale oaselor craniului etc;
  • completa - cu traiect transversal, cu traiect oblic, cu traiect spiroid si cu traiect longitudinal.
2.
In functie de fragmentele rezultate din fractura:

  • fara deplasare;
  • cu deplasare prin: tranzitie (cand un fragment este deplasat inainte, inapoi, intern sau extern fata de celalalt fragment), ascensiune (incalecarea, suprapunerea fragmentelor), rotatie sau decalaj (un fragment este rotat in jurul axului sau longitudinal), unghiulare, cu deplasare complexa.
 
Caracteristici:
Se produc concomitent si leziuni de parti moi sau plagi ale pielii, contuzii, rupturi sau striviri musculare, contuzii si rupturi ale vaselor si nervilor ce pot duce la pierderea segmentului de membru respectiv, leziuni articulare prin actiunea traumatismului sau in fracturi cu traiectorie intraarticular.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • buibar daniel pe 11 Apr 2009, 20:32
    durere de glezna

    va rog sa-mi spuneti si mie: de aproape un an de zile ma doare glezna foarte rau si se umfla,am facut fizioterapie,am luat tratament de la diferici medici,mi-am facut analize la sange care au fost bune,ma doare continuu foarte rau,daca iau diclotard imi trece timp de 2 zile apoi reapare...ajutati-ma va rog nu stiu ce sa mai incerc,radiografia este ok...email dc se poate daniel_buibar@yahoo.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod