Dr. Oz: 4 dureri care pot să însemne că ai cancer. Fii atentă la semne!


Ai frecvent probleme cu balonarea, aparent fără niciun motiv sau te confrunţi cu dureri inexplicabile de spate? Află de la Dr. Oz care sunt cele 4 dureri pe care nu trebuie să le ignori pentru că pot să ascundă boli grave, precum cancerul!

Ai frecvent probleme cu balonarea, aparent fără niciun motiv sau te confrunţi cu dureri inexplicabile de spate? Află de la Dr. Oz care sunt cele 4 dureri pe care nu trebuie să le ignori pentru că pot să ascundă boli grave, precum cancerul!

 

1. Durerea de spate permanentă poate să însemne că ai cancer pancreatic

Atunci când ductul pancreatic este blocat de o tumoră, acidul produs de pancreas pentru a ajuta în procesul de digestie se întoarce şi distruge pancreasul, explică doctorul Mehmet Oz în emisiunea sa "The Dr. Oz Show". Acest lucru poate să cauzeze dureri abdominale care radiază adesea în spate.

Pentru a deosebi o durere musculară de spate de una cauzată de o tumoră la pancreas ţine cont de faptul că al doilea tip se manifestă intens, persistă şi nu reacţionează la tratamentul cu antiinflamatoare. De asemenea, durerea de spate cauzată de o tumoră la nivelul pancreasului va cauza apariţia unui alt simptom: scaunul îşi pierde culoarea maronie, devenind dechis la culoare (precum lutul), iar urina devine închisă la culoare.

Dr. Oz recomandă să te apleci în faţă pentru a face o deosebire între cele două tipuri de dureri de spate. Durerea cauzată de o tumoră la pancreas dispare când te apleci în faţă, în vreme ce durerea musculară va persista.

 

 

2. Simptomele de gripă pot să însemne că ai limfom

Limfomul este o formă de cancer care se dezvoltă în ţesutul limfatic şi poate fi situat în diverse părţi ale organismul: ganglionii limfatici, splină, timus, vegetaţiile adenoide, amigdale şi măduva osoasă. Este o formă de cancer care atacă celulele albe ale sângelui (limfocite) care sunt o parte importantă a sistemului imunitar care apără organismul de infecţii. Astfel, printre simptomele pe care le cauzează acest tip de cancer pot să fie similare cu manifestările organismului în timpul gripei: pierdere înexplicabilă în greutate, transpiraţii nocturne, stări febrile, ganglioni inflamaţi, sângerări nazale sau gingivale frecvente.

Dr. Oz recomandă un consult de specialitate în cazul în care aceste simptome persistă mai mult de o săptămână la aceeaşi intensitate.

 

 

3. Durerea resimţită la nivelul braţelor poate să însemne cancer pulmonar

Una din cinci femei nefumătoare sunt diagnosticate cu cancer pulmonar, avertizează Dr. Oz care susţine că pe lângă simptomele de tuse persistentă şi respiraţie îngreunată, cancerul pulmonar poate să dea dureri la nivelul braţelor, a umerilor sau a gâtului. Motivul: celulele canceroase de la nivelul plâmânilor blochează vasele de sânge şi cauzează iritaţii locale. Spre deosebire de durerile musculare de la nivelul braţelor, acest tip de durere este mai degrabă similară cu cea cauzată de artrită şi este constantă. 

 

 

4. Senzaţia de balonare poate să însemne că ai cancer de colon

Cancerul de colon este cel mai uşor de tratat, cu o singură condiţie: să fie depistat cât mai devreme.

De aceea trebuie să fii atentă la simptomele care pot să-l anunţe, unul dintre aceste fiind balonarea care persistă fără un motiv întemeiat. Atunci când formaţiunea tumorală blochează colonul, împiedicând deplasarea gazelor şi a reziduurilor apar acele senzaţii deranjante de balonare, care persistă. Ca să deosebeşti o balonare obişnuită de una care are cauze maligne fii atentă la ansamblul de simptome cu care te confrunţi. Alte simptome care pot anunţa cancerul de colon sunt: sângele în materiile fecale, constipaţia cronică, schimbarea consistenţei materiilor fecale, scăderea în greutate şi scaune de culoare neagră.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • ruse victoria pe 25 Feb 2012, 15:38
  cancer

  Buna ziua tuturor, problema durerilor fara cauze aparente reprezinta primul semnal pe care organismul il lanseaza in timp util pentru diagnostic si tratament.Fiti convinsi ca toate durerile pot sa duca la boli grave,daca nu sunt tratate concomitent cauzele psihice si genetice ,pe linga cele fizice.

  3
  1

 • casandra pe 24 Feb 2012, 00:00
  ajunge

  dr.oz nu mai are timp de medicina!!e mare vedeta tv !!!

  6
  7

 • Sebastian pe 23 Feb 2012, 15:47
  valoare 0

  o mizerie de articol care nu face decat sa alarmeze orice ipohondru.

  21
  13

 • Elena Pusa Oancea pe 23 Feb 2012, 14:49
  Poate ,,,,semnele cancerului ???

  Dr Oz ne informeaza asupra semneleor unui posibil cancer...Foarte bine!!! Noi presupunem dar nu trebuie sa ne panicam.Pasul urmator important .."Ce investigatii trebuie efectuate pentru a avea certitudinea unei boli??? La ce medic treduie sa apelam??? Multumesc!!!

  25
  3

 • silviea pe 23 Feb 2012, 12:51
  durerile corpului si semnificatia acestora

  E foarte bine sa se discute,si sa se explice semnificatia durerilor multi nu stiu ce inseamna iar cand afla e prea tarziu.....e mai usor sa previi,decat sa vindeci.....

  16
  4

 • goleanuanisoara pe 23 Feb 2012, 03:26
  nimeni nu ne informeaza

  Nimeni nu ne informeaza cu privire la semnele bolilor si de aceea le ignoram si ajungem la doctor prea tarziu.E bine ca trageti un semnal de alarma.

  30
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;