Ce ți se întâmplă atunci când vine primăvara

Vara, iarna și toamna au mulți fani, însă primăvara este considerată de foarte multe persoane ca fiind anotimpul perfect.
Chiar și știința este de acord cu această afirmație. Iată ce ți se întâmplă atunci când vine primăvara!

8 lucruri frumoase care se întâmplă când vine primăvara


1. Te bucuri de mai multe ore de lumină


După echinocțiul de primăvară, când linia orizontului a Pământului este perfect aliniată cu Soarele, zilele încep să fie mai lungi, iar nopțile încep să se scurteze. Asta înseamnă că ai mai mult timp să-ți rezolvi sarcinile într-o singură zi.

2. Ești mai fericită


Expunerea la lumina soarelui, care a stat destul de mult ascunsă în timpul iernii, te poate face să fii mai fericită. Acest lucru are loc datorită faptului că razele soarelui stimulează producția serotoninei la nivelul creierului.

3. Ai mai multă energie


Expunerea la lumina soarelui scade nivelul melatoninei din corp în timpul zilei și îl crește pe timpul nopții, ceea ce te ajută să dormi mai bine.

4. Te poți bucura din nou de bunătatea fructelor și legumelor proaspete


După ce au fost în stare latentă pe tot parcursul iernii și și-au conservat energia în sol, cele mai multe fructe și legume înmuguresc în timpul primăverii. Așa că te poți bucura din nou de salatele cu fructe, respectiv legume, și de beneficiile pe care le aduc acestea sănătății tale.

5. Poți deschide larg geamurile


Odată cu venirea primăverii, vine și aerul cald. Poți deschide din nou larg geamurile, pentru a permite aerului proaspăt să-ți invadeze casa.
Ai grijă dacă suferi de alergii de primăvară, deoarece acest pas s-ar putea să îți aducă mai mult polen în casă, în acest fel activându-ți alergiile.

6. Poți beneficia de vitamine în mod natural


Lumina soarelui îți activează organismul și îl determină să producă în mod natural vitamina D3. Această substanță îți îmbunătățește sănătatea oaselor.

7. Te poți bucura de umiditatea din aer


Primăvara alungă aerul uscat care este prezent în timpul sezonului rece și care îți afectează pielea. Iar umezeala din aer poate duce și la prezența ploilor de primăvară.
Poți sta în pat, citind o carte, cu geamul deschis, cât timp plouă afară.

8. Renunți la straturile extra de haine


Primăvara marchează sfârșitul iernii și este perioada de tranziție care precede zilele toride de vară. Este momentul perfect în care te poți bucura de plimbările prelungite, fără prea multe haine pe tine. Nu uita să te uiți în jurul tău, pentru că natura revine la viață și încep să apară din nou vietățile care au stat ascunse în timpul iernii.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod