Ce risti cand consumi produse "fara zahar"

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara a decis in 2002 sa reevalueze toate studiile efectuate de-a lungul timpului asupra aspartamului si a ajuns la concluzia ca acest indulcitor artificial nu este un pericol pentru sanatatea cetatenilor, pastrand recomandarea de a nu depasi cantitatea de 40 mg/kg masa corporala de aspartam pe zi.

La fel ca si autoritatile europene, US Food and Drug Administration (autoritatea americana de reglementare in domeniul alimentar) a evaluat numeroase studii efectuate asupra aspartamului, ajungand la concluzia ca acesta nu cauzeaza cancer sau alte efecte adverse in cazul studiilor pe animale.

"Aici sunt incluse si trei studii in care cobaii au fost hraniti cu aspartam in proportii de pana la 100 de ori mai mari comparativ cu cat ar consuma oamenii in mod normal", a declarat Dr.
Laura Tarantino, director al Office of Food Additive Safety in cadrul FDA.

Zaharina - E 954


Descoperita in anul 1879, zaharina este unul dintre cei mai "batrani" indulcitori artificiali. Zaharina este intre 200 si 700 de ori mai dulce decat zaharul si nu are valoare calorica. Este adaugata in sucuri, produse fainoase, guma de mestecat, dar mai ales in dulciurile pentru diabetici si in cele destinate curelor de slabire.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionut pe 29 Mai 2009, 13:32
    pt. toti si pt. toate

    cel mai sanatos indulcitor este mierea de albina mai multe amanunte la. pacat ca ff putine persoane folosesc produsele apicole. nu stiu ce au pierdut.: mai multe amanunte la dog.catel@yahoo.com

    0
    0

  • claud1a04 pe 9 Apr 2009, 09:12
    MA SIMT BINE FARA ZAHAR

    eu chiar de 1 an de zile nu folosesc zahar.doar zaharina la ness sau miere . NU MANINC ZAHAR SI MA SIMT FOARTE BINE.DULCIURI MANINC DOAR DE PASTE SI DE CRACIUN.

    0
    0

  • Alia pe 23 Mar 2009, 08:21
    chiar din contra

    s'au facut studii care au demonstrat ca folosirea produselor cu indulcitori duce la schimbarea metabolismului ,iar in timp persoanele care consuma astfel de produse se ingrasa mult mai mult decat cei care consuma zahar natural.Metabolismul este dereglat ireversibil si slabitul devine din ce in ce mai greu.pana si profesorul mencinicopschi recomanda sa nu folosim astfel de produse ,pentru ca sunt extrem de nocive pentru sanatatea noastra.mai bine putin zahar ,dar mai rar ,decat indulcitori.

    0
    0

  • sabz pe 23 Mar 2009, 02:14
    aha..

    am citit articolul si am ajuns la concluzia ca rapsunsul la inttrebarea 'ce risti cand consumi produse fara zahar?' este 'mai nimic!' in afara de cateva efecte adverse ale clorinei din sucraloza nu exista niciun fel de demonstratii ca aspartamul sau zaharina ar avea efecte negative.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod