9 semne că organismul are nevoie de magneziu

Dacă simţi oboseală în permanenţă, ochii ţi se zbat şi ai spasme musculare, cel mai probabil există o lipsă de magneziu în organism.
Un deficit de magneziu poate cauza boli grave deoarece multe procese depind de el. De aceea, fii atent şi acordă o atenţie deosebită semnalelor pe care organismul ţi le trimite pentru a observa această deficienţă din timp.

Care sunt semnele deficitului de magneziu?


Pofta de dulce

Dorinţa arzătoare de a consuma ceva dulce arată că există o lipsă de anumite minerale în organism, în special magneziu. Pierderea de magneziu la femei este adesea corelată cu menstruaţia, iar la sportivi cu un antrenament intens.

Dureri musculare şi crampe

Crampele musculare şi durerile pot fi foarte neplăcute. Dacă ai de-a face cu ele în mod regulat, poate fi un semn de lipsă de magneziu.
Magneziul şi vitaminele D, E şi B pot preveni crampele musculare. De aceea, vizitează medicul pentru a verifica nivelul acestor vitamine şi asigură-te că obţii doza zilnică recomandată. De asemenea, poţi încerca să te masezi circular pentru a atenua durerile musculare.

Insomnia

Deficitul de magneziu poate provoca insomnie. Magneziul este vital pentru relaxarea creierului. Această capacitate a creierului ne ajută să ne relaxăm şi să adormim uşor. Lipsa de magneziu poate provoca crampe musculare, acest lucru provoacă la rândul lui sindromul picioarelor neliniştite, o condiţie care determină picioarele să se zvârcolească noaprea. Ca rezultat, calitatea somnului scade.

Boala osoasă

Deficitul de magneziu poate creşte riscul apariţiei problemelor osoase.
Acest lucru poate duce la creşterea riscului de fracturi. Ideea este că deficitul de magneziu poate reduce nivelul de calciu din sânge, iar calciul este esenţial pentru menţinerea oaselor sănătoase.

Reflux de acid

Dacă ai deficit de magneziu, mâncarea şi acidul din stomac se întorc în esofag. Acest lucru duce la o senzaţie de arsură, numită reflux de acid sau arsuri la stomac.  

Stres şi apatie

Magneziul este un element esenţial pentru construirea unui sistem nervos puternic. Acest element este responsabil pentru relaxare. Cu o lipsă de magneziu în organism, o persoană resimte anxietate şi stres fără cauză. Astfel, riscul depresiei creşte dramatic.

Constipaţie

Există multe motive pentru care apare constipaţia, de la stres până la un consum redus de fibre.
Magneziul are un efect relaxant asupra multor părţi ale corpului, inclusiv al tractul digestiv. Din cauza lipsei acestui mineral, funcţiile intestinale nu funcţionează corect, ceea ce duce la constipaţie.

Oboseala

Magneziul este necesar pentru reacţiile care creează energie în celule. Fără magneziu, nu vei avea suficientă energie la nivel celular. Acest lcuru se poate manifesta ca oboseală, energie scăzută şi lipsă de mobilitate.

Dureri de cap severe

Deficitul de magneziu poate provoca migrene şi dureri de cap frecvente. Cu o lipsă a acestui mineral, vasele de sânge din creier se îngustează rapid şi se extind, ceea ce este cauza unei migrene. O cantitate suficientă de magneziu în organism reduce riscul de modificare a veselor de sânge şi elimină durerile de cap.

Ce alimente sunt bogate în magneziu?


O dietă echilibrată poate asigura necesarul zilnic al organismului pentru magneziu. Mulţi oameni nu obţin suficient magneziu pentru că au un stil de viaţă nesănătos.

Iată lista alimentelor bogate în magneziu:

- nuci şi seminţe
- cereale
- fasole
- fructe proaspete şi uscate
- verdeţuri
- peşte
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod