Nervi

Cum să te calmezi când ai o criză de nervi. 10 trucuri utile

Furia este o emoţie naturală şi, uneori, utilă. Ea ne ajută să identificăm instinctiv situaţiile periculoase şi să reacţionăm în faţa lor.
Furia ne poate ajuta, de asemenea, să începem să facem lucruri cu adevărat bune. Cel mai adesea, însă, furia incontrolabilă este o cauză a stresului şi a problemelor avute în relaţiile cu colegii, rudele, prietenii sau cu propria noastră persoană.

Iată 10 moduri prin care îţi poţi gestiona şi îţi poţi ţine furia sub control:

Scrie pe o foaie motivele pentru care eşti supărat şi apoi distruge-o


Scrie despre furia ta, în detaliu, fiecare motiv pentru care eşti supărat sau frustrat. Acest lucru poate ameliora tensiunea din corp. Acordă atenţie fiecărui mic lucru care te deranjează şi descrie-l cât mai bine posibil. Eliberează-ţi mintea de aceste gânduri. Spoi, poţi arunca lista sau, chiar mai bine, distruge-o, eliberându-te de stres odată pentru totdeauna.

Caută iubire şi afecţiune


Ceva atât de simplu precum o îmbrăţişare te poate ajuta să îţi gestionezi mai bine nervii. Acest lucru creşte nivelul de oxitocină, care este un neutrotranspiţător care eliberează stresul şi supărarea.
Vei fi mai fericit şi mai mulţimut după, indiferent de situaţia dată.

Mestecă gumă


S-a dovedit ştiinţific că guma de mestecat te poate ajuta să scapi de nervii pe care îi ai faţă de cei din jurul tău. Acest lucru se întâmplă deoarecere atunci când îţi mişti în mod activ maxilarul, muşchii feţei şi ai corpului eliberează lent tensiunea. Deci, asigură-te să ai mereu o gumă la îndemână pentru zilele grele şi vei observa o diferenţă semnificativă în modul în care reacţionezi la diferite situaţii.

Plimbă-te sau chiar aleargă


Trebuie să faci exerciţii fizice într-o formă sau altă. Aleargă 1 kilometru, plimbă-te prin parc 20 de minute sau fă gimnastică, fiecare dintre aceste activităţi îţi va ajuta creierul să producă endorfine, cunoscute şi sub numele de hormonii fericirii.
Ei ard energia care, altfel, ar putea să se transforme în ură şi supărare.

Cântă melodia ta preferată


Sună surprinzător, dar cântatul este, de fapt, un mod uimitor de a reduce o mare cantitate de stres şi furie. Pune melodia ta preferată atunci când ai o dispoziţie proastă, stai izolat şi bucură-te să o fredonezi cât mai tare posibil. Acest lucru poate ameliora tensiunea din muşchi şi te va aduce într-o stare mult mai plăcută decât ţi-ai putea imagina.

Mănâncă ceva crocant


Nu mânca mult pe fond nervos, asta ca să nu fii şi mai supărat mai târziu. Dar, consumă ceva crocant când eşti nervoasă. Oamenilor le place să asculte sunetele produse de mestecatul a ceva crocant, cumva eliberându-se mental. Acest lucru ar putea, de asemenea, să uşureze tensiunea din maxilar.

Suflă spre degetul mare


Dacă te simţi plin de mânie şi frustrare, ai putea încerca ceva neaşteptat, dar destul de eficient: suflă spre degetul mare. Ar putea suna ciudat, dar degetul mare are propriul puls şi prin suflarea lui îţi vei calma pulsul şi vei încetini ritmul cardiac.


Fă treburi casnice


Efectuarea unor treburi de uz casnic te va linişti în cel mai scurt timp. Ai grijă de plante, fă ordine în dulap sau încearcă să îţi organizezi sertarele şi vei fi uimit de cât de repede te vei calma.

Stai aproape de o plantă


Stând aproape de o plantă pentru aproximativ 10 minute, creierul tău va primi oxigenul necesar. Vei gândi mai clar, deci vei scăpa mai uşor de nervii pe care îi ai. Mai mult decât atât, dacă ai o iasomie sau o lavandă, parfumul lor este excelent pentru ameliorarea anxietăţii şi promovează un somn odihnitor.

Setează-ţi cronometrul pentru a-ţi gestiona furia


Cea mai simplă şi probabil cea mai rapidă modalitate de a-ţi gestiona furia poate consta în setarea unui cronometru. Când vei observa cât de puţin timp ai la dispoziţie pentru nervi până la următorul lucru pe care îl ai de făcut, îţi vei da seama că mânia ta este nesimnificativă.
Deci, uite-te la timer-ul telefonului sau la un ceas şi vei realiza că poţi face atât de multe lucruri minunate în loc să stai supărat.










 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • TOMAS pe 15 Nov 2022, 15:48
    FOARTE BUNE SFATURI

    CHIAR SUNT MULTUMIT DE ACESTE SFATURI ! SE VEDE CA SUNT OAMENI BUNI CARE SE GANDESC SI LA SANATATEA ALTORA

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod