Metoda de autoapărare în spatele căreia te ascunzi, în funcţie de zodia ta

Când oamenii se simt ameninţaţi, ei folosesc mecanismele de apărare ca mijloc de protecţie psihologică împotriva stimei de sine scăzute sau depresiei. Iată metoda de autoapărare a zodiilor!

Berbec(21 martie - 20 aprilie)

Berbecul este un semn zodiacal asociat impulsivităţii şi curajului.

Este, de asemenea, primul semn al zodiacului şi este privit drept un copil. Bebeluşii sunt imaturi, autocentraţi şi temperamentali, la fel ca şi Berbecul. Persoanele născute în această zodie sunt directe şi încrezătoare, dar au şi înclinaţia de a acţiona în moduri imature atunci când sunt frustrate sau emoţionate. Când nu sunt calabile să îşi exprime nervii în cuvinte, ele pot reacţiona fizic, cum ar fi să arunce cu obiecte sau să răstoarne mese.  

Taur(21 aprilie - 21 mai)

Fiind un semn cunoscut pentru afinitatea sa pentru bogăţie, statut şi plăcere,

Taurul are, fără îndoială, un interest deosebit de a trăi o viaţă bună. Compararea socială este un mecanism de apărare prin care o persoană se compară cu alta mai puţin prosperă pentru a-şi stimula stima de sine sau pentru a se simţi mai bine cu privire la situaţia ei. Un Taur cu o grijă nesănătoasă a statutului şi poate cu un complex de inferioritate, ar putea fi înclinat să se pună în balanţă cu cei care sunt mai rău ca el.

Gemeni(22 mai - 21 iunie)

Gemenii au o personalitate duală, toată lumea ştie acest lucru.

Ei pot trece de la cald la rece schimbându-şi perspectiva, starea de spirit şi atitudinea fără avertisment. Gemenii sunt adesea acuzaţi că au două feţe şi că sunt capricioşi. Din acest motiv, este posibil ca ei să fie vinovaţi de disociere, un mecanism de apărare prin care o persoană se poate desprinde de ea însăşi şi poate intra într-o identitate alternativă care este tratată ca o entitate separată cu o atitudine separată.

Rac(22 iunie - 21 iulie)

Racul este un semn zodical sensibil şi, ca atare, absoarbe energia negativă a altor persoane sau şi-o cultivă pe a sa.

El poate obţine sentimente negative dintr-o relaţie proastă. Spre exemplu, la locul de muncă poate dezvolta o mulţime de resentimente din cauza faptului că nu se poate exprima în faţa şefului aşa cum şi-ar dori, iar acasă aceste resentimente l-ar putea face să se răzbune disproporţionat asupra lucrurilor minore.

Leu(22 iulie - 22 august)

Fiind un semn mândru al cărui ego este rezistent la toate atacurile asupra lui, Leul poate fi tentat să transforme dezamăgirea şi respingerea într-un mod care să îi permită să-şi salveze imaginea.

De exemplu, poate să se întâlnească şi să se îndrăgostească de o persoană pe care o credea perfectă, dar după despărţire, ar putea să-şi schimbe părerea despre ea spunând că o suspecta dintotdeauna. Sau poate caută o scuză satisfăcătoare pentru a justifica de ce s-a întâmplat, acesta fiind doar un mijloc de atenuare a tristeţii lui privitoare de despărţire.

Fecioară(23 august – 22 septembrie)

Fecioara este asociată cu modestia şi conservatorismul, de aceea poate fi tentată să ducă un stil de viaţă puritan.

E foarte critică şi autocritică, pe lângă faptul că este perfecţionistă şi nevrotică. Zodia are simbolul fecioarei, ceea ce înseamnă că ea încearcă să se menţină la un standard ridicat. Ar putea să se reprime pentru motive religioase sau morale, dar şi pentru sănătate. Fecioara este, de asemenea, asociată cu sănătatea şi bunăstarea şi acest lucru se poate manifesta prin abstinenţa de la o dietă nesănătoasă.

Balanţă(23 septembrie - 22 octombrie)

Balanţa iubeşte armonia şi se străduieşte să menţină echilibrul în relaţiile cu toţi cei din viaţa ei.

Este o persoană amabilă care pune preţ pe statutul ei social, pe imaginea publică şi pe relaţiile cu oamenii. Dar, de asemenea, ea este o persoană nemulţumită şi furioasă şi, în ciuda faţadei fermecătoare şi prietenoase, poate avea unele sentimente întunecate. Ea îşi va ascunde această latură a sa şi, în loc să-şi exprime sentimentele negative, ea le-ar putea masca în mod deliberat cu o atitudine pozitivă.

Scorpion(23 octombrie - 21 noiembrie)

Scorpionul este foarte pasional şi sensibil în ciuda personalităţii sale intense şi puternice.

Poate da dovadă de furie distructivă, în timpul căreia poate face şi spune lucruri celor dragi pe care apoi le va regreta. După astfel de episoade, el poate încerca să supracompenseze cu acţiuni disperate de bunătate pentru a obţine iertare de la cei pe care i-a rănit. Într-o criză de nervi, s-ar putea să se lege de inteligenţa cuiva doar pentru ca mai târziu să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a anula ceea ce a făcut.

Săgetător(22 noiembrie - 21 decembrie)

Aceasta este situaţia în care o persoană compensează o zonă în care este deficitară prin supradezvoltare într-o altă zonă.

Săgetătorul este un semn care se remarcă prin umorul şi atitutudinea sa optimistă. El este o persoană talentată, încrezătoare şi sportivă, care dă dovadă de competitivitate şi care se mândreşte cu abilităţile sale. El este, de regulă, foarte deschis şi dacă descoperă că nu este potrivit într-o anumită zonă, probabil că va găsi altfeva în care poate excela.

Capricorn(22 decembrie - 19 ianuarie)

Capricornul este condus de planeta Saturn, care este asociată cu restricţia, datoria şi structura.

Capricornul este foarte pragmatic şi muncitor, capabil să-şi organizeze şi structureze viaţa astfel încât să-şi atingă scopurile. Uneori, ambiţia lui ar putea să primeze în faţa moralităţii şi ar putea să îl determine să-şi încalce propriile valori. Ar putea să se scuze spunând că e o circumstanţă specială, pentru a evita să se ocupe de disonanţa pe care a creat-o.

Vărsător(20 ianuarie - 18 februarie)

Vărsătorul este un vizionar excentric şi o persoană foarte inventivă.

Ca atare, este foarte probabil să vadă lucrurile dintr-o perspectivă unică şi neconvenţională, care poate fi sau nu practică sau realistă. El poate dezvolta uşoare tendinţe paranoice şi nevrotice, uneori luând prea în serios lucrurile şi astfel având dificultăţi în a face faţă demonilor din interiorul lui. El ar putea proiecta involuntar unele dintre temerile şi aspectele negative ale personalităţii lui asupra celorlalţi.

Peşti(19 februarie - 20 martie)

Peştii sunt guvernaţi de Neptun, planeta iluziei şi fanteziei.

Acesta este motivul pentru care Peştii sunt asociaţi cu fuga de realitate, fantezia şi intuiţia spirituală. Este un semn care nu este întotdeauna cu picioarele pe pământ şi e adesea orbit de idealismul naiv. Peştii sunt foarte sensibili şi pot întâmpina dificultăţi în a face faţă problemelor personale sau în a le confrunta cu onestitate. În schimb, ei pot alege adesea să creadă ceea ce vor să creadă şi să pretindă că nu există probleme sau că le pot rezolva în moduri nerealiste.  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod