Ceai verde

10 trucuri ca să grăbeşti procesul de slăbire

În întreaga lume, obezitatea s-a triplat între anii 1975 şi 2017, aproximativ 1,9 miliarde de adulţi fiind supraponderali.
Dintre aceştia, peste 650 de milioane de adulţi sunt obezi. În zilele noastre, să rămâi sănătos necesită răbdare şi timp. Din păcate, oamenii nu prea le au.

Iată 10 modalităţi de a optimiza procesul de scădere în greutate pe care îl urmezi:

Mănâncă înainte de a mânca


Un studiu recent a constat că mâncatul unui castron de supă înainte de masă poate ajuta la reducerea apetitului. O explicaţie probabilă ar fi că, pe măsură ce aştepţi ca supa să se răcească, trebuie să o consumi încet, dând creierului, hormonilor şi stomacului suficient timp pentru a transmite mesajul de saţietate.

Condimentează mâncarea


Iubeşti mâncarea picantă? Dacă da, există o veste bună pentru tine. Consumul de alimente condimentate îţi poate stimula temporar metabolismul cu până 8%, stimulând astfel ritmul de ardere a caloriilor.
De asemenea, s-a observat că optarea pentru consumul de alimente picante îi determină pe oameni să mănânce încet, ceea ce este bine pentru metabolismul lor.

Ia gustări sănătoase


Mănâncă mai mult, dar nu la mesele principale. Aşteptarea până ţi se face extrem de foame te va determina să mănânci mai mult pentru a te simţi satisfăcut. De asemenea, e posibil să mănânci rapid, ceea este total nerecomandat. Ia gustări sănătoase cum ar fi seminţele de floarea-soarelui, migdalele, merele tăiate, biscuiţi din grâu integral şi brânză cu conţinut scăzut de grăsimi la fiecare câteva ore.

Dormi mai mult


Odihna adecvată este foarte importantă pentru buna funcţionare a organismului. Un studiu a constatat că oamenii au consumat cu 6% mai puţine calorii dacă au dormit suficient.


Bea mult ceai


8 pahare de apă pe zi este un moft. Ar trebui să bei apă, însă doar atunci când ţi-e sete. Pentru oricare alte situaţii, ceaiul este cea mai bună opţiune. Ceaiul, în special cel verde, conţine mulţi antioxidanţă şi poate ajuta la pierderea în greutate. Ca un beneficiu suplimentar, ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului.

Alege culoarea albastră


Cercetările au arătat că oamenii tind să mănânce mai puţin atunci când contrastul dintre culoarea farfuriilor şi a alimentelor este mai mare. Cercerătorii au descoperit că oamenii mănâncă cu 33% mai puţin dacă optează pentru farfurii de culoare albastră.

Renunţă la multitasking


Atunci când faci multe activităţi concomitent, mintea ta nu se poate concentra pe un singur subiect şi este într-o continuă mişcare între diverse subiecte, inclusiv gândul la mâncare. Acest lucru te poate face să uiţi că eşti la dietă şi să te determine inconştient să cauţi mai adânc în sertarul tău de gustări.


Râzi!


Râsul poate fi un antrenament de aerobic uşor pentru corpul tău. Acesta determină inima să bată mai repede, ceea ce creşte circulaţia sângelui în organism. Râzând intens timp de aproximativ o oră, poţi arde aproape la fel de multe calorii ca atunci când ridici greutăţi timp de 30 de minute.

Dormi în răcoare


În timp ce temperatura este mai scăzută, organismul arde grăsimi stocate în burtă pentru a menţine corpul cald. Un studiu publicat în revista Diabetes a arătat că persoanele care au dormit într-o cameră cu o temperatură de aproximativ 18 °C au ars cu 7% mai multe calorii decât cele care s-au odihnit în camere mai călduroase.

Stinge luminile


Ar putea suna ciudat, dar este adevărat. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au descoperit că statul în locuri întunecate poate face corpul să devină mai uşor.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod