5 beneficii uimitoare ale duşului cu apă rece

5 beneficii uimitoare ale duşului cu apă rece

O baie fierbinte te ajută să te relaxezi, să uiţi de griji şi să te simţi bine în pielea ta. Dar cu siguranţă nu este la fel de benefică pentru sănătate şi frumuseţe ca un duş cu apă rece.
Iată câteva dintre avantajele pe care le oferă în fiecare dimineaţă duşul cu apă rece:

Este mai eficient decât cofeina

Poate ai observat că o baie fierbinte îţi dă o stare de somnolenţă. Un duş rece face exact opusul. Iar cauza este simplă: şocul provocat de temperatura scăzută creşte ritmul cardiac, care la rândul său stimulează circulaţia sanguină în tot corpul. Vestea bună este aceea că nu eşti nevoită să faci un duş rece ca gheaţa în fiecare dimineaţă, ci este suficient ca la finalul duşului la o temperatură obişnuită să porneşti un jet de apă mai rece.
Vei obţine exact acelaşi rezultat benefic.

Te ajută să slăbeşti

Atunci când îţi este frig, grăsimea brună din organism, diferită de cea albă, este activată şi arde calorii pentru a produce căldură. Nu se ştie exact câte calorii arde grasimea brună pentru a ne ţine de cald, dar potrivit unui studiu realizat în ţările scandinave, expunerea la temperaturi scăzute creşte rata metabolică a grăsimii brune cu 15 procente, ceea ce te-ar putea ajuta să pierzi patru kilograme de grăsime albă într-un an.

Părul şi pielea vor fi mai frumoase

Oricât de plăcut ar fi duşul fierbinte, din păcate are numai efecte nocive asupra pielii tale. Îţi usucă pielea şi duce la dilatarea vaselor de sânge, care se pot sparge şi devin vizibile.
În schimb, un jet de apă rece calmează zonele înroşite, reduce pungile de sub ochi, contractă vasele de sânge şi reduce porii. De asemenea, apa rece îţi face părul mai strălucitor.

Vei avea o stare de spirit mai bună

În mod sigur nu asociezi fericirea cu un duş rece, dar un studiu recent a evidenţiat faptul că un duş de două, trei minute cu apă la o temperatură de 20 de grade Celsius, repetat pe o perioadă de două săptămâni a îmbunătăţit semnificativ starea de spirit a participanţilor. Oamenii de ştiinţă au sugerat ca duşurile reci să fie folosite şi pentru a trata depresia.

Îţi stimulează sistemul imunitar

Eşti convinsă că vei răci dacă faci un duş cu apă rece? Se pare că efectul este exact opusul. Un studiu realizat la Universitatea Virginia Commonwealth din Statele Unite a evidenţiat faptul că duşul cu apă rece creşte numărul de celule albe din organism, cele care sunt responsabile pentru combaterea infecţiilor.
Această descoperire vine să susţină una realizată de cercetătorii germani, care au descoperit că persoanele care îşi fac un duş cu apă rece timp de două minute sunt mai puţin predispuşi facă gripă decât cei care fac duşuri fierbinţi.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod