Şlapi

10 articole vestimentare care îţi pun sănătatea în pericol

S-a demonstrat că 73% dintre problemele de spate pe care le au femeile sunt cauzate de hainele şi accesoriile pe care le poartă.
Multe elemente din garderoba ta nu sunt atât de inofensive precum ar putea părea.

Brighside ne avertizează că există 10 piese vestimentare şi accesorii pe care le purtăm zi de zi şi care ar putea avea un impact negativ asupra sănătăţii:

Pantalonii strâmţi

Din cauza efectului de compresie, blugii skinny sunt o ameninţare reală pentru sănătatea ta. Ei pot provoca multe probleme, inclusiv o circuşaşie proastă a sângelui, vene dilatate şi chiar digestie lentă. Mai mult decât atât, din cauza presiunii suplimentare asupra nervului cutanat femural lateral, aceşti pantaloni pot provoca senzaţie de amorţeală şi dureri la nivelul coapselor.

Tocurile înalte

În cel mai recent studiu, cercetătorii de la Universitatea Auburn au concluzionat că femeile au de patru ori mai multe probleme la picioare decât bărbaţii, cum ar fi: dureri articulare, bătături, entorse ale gleznelor sau leziuni ale nervilor.
Dacă ai una dintre aceste probleme, vina este a pantofilor cu toc pe care îi iubeşti atât de mult. Cu cât este mai înalt şi mai subţire tocul, cu atât este mai rău. Picioarele ar trebui să se simtă sprijinite şi echilibrate, mai ales dacă ai de gând să mergi mult pe jos.

Slipul tanga

Dacă porţi des acest tip de lenjerie intimă, atunci ar trebui să ştii că pot provoca o mulţime de probleme de sănătate în zona intimă, cum ar fi infecţii vaginale, hemoroizi sau iritaţii. Încearcă să eviţi purtarea lor atât de des, mai ales pe timpul verii, iar dacă o faci, alege să fie din bumbac 100%.

Cercei şi coliere grele

Conform unor studii recente, 20% dintre cei care poartă cercei în ureche dezvoltă o infecţie bacteriană. În plus, în cazul în care procedura a fost efectuată incorect, aceasta poate duce şa răspândirea infecşiei şi îţi poate pune viaţa în pericol.
Utilizarea cerceilor mari şi grei îţi pot deteriora lobul urechii şi astfel va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul colierelor, cele grele pot provoca dureri de gât şi contracturi greu de tratat.

Cravata

Nu doar femeile au de suferi din cauza hainelor pe care le poartă. Potrivit unui studiu de la Universitatea Cornell, 67% dintre bărbaţi cumpără cămăşi care nu sunt potrivite gâtului lor. Ca urmare, gulerele mici şi nodul de la cravată prea strâns pot reduce circulaţia sângelui, creşte presiunea intraoculară, cauzează dureri de cap, limitează mişcarea gâtului şi creşte tensiunea musculară la nivelui spatelui şi umerilor.

Sutiene nepotrivite

Dimensiunea greşită şi poziţionarea proastă a sutienului pot cauza numeroase probleme, cum ar fi dureri de spate, umeri sau coloană.
De fiecare dată când cumperi un sutien, încearcă-l înainte de a pleca cu el acasă. Dacă ai sânii mari, evită să porţi sutiene cu bretele subţiri. Dacă ai un bust mic, asigură-te că arcul din metal nu îţi răneşte pielea.

Şlapii

Chiar dacă este un accesoriu esenţial pentru plajă, şlapii nu sunt atât de inofensivi precum crezi. Ei pot provoca zgârieturi care se pot infecta cu uşurinţă. Mai mult decât atât, talpa calcă cu mai multă forţă solul, lucru care poate provoca disconfort şi dureri de spate.

Corsetul

Un brâu strâns poate provoca dificultăţi de respiraţie, dureri musculare şi probleme de circulaţie a sângelui. Alege întotdeauna mărimea potrivită pentru tine şi caută brâuri tip corset făcute din lycra pentru a asigura un echilibru adecvat de sprijin, compresie şi confort.

Genţi foarte mari

Ca orice femeie, cel mai probabil şi tu ai o geantă plină cu de toate.
Cu toate acestea, transportarea unei greutăţi mari pe un singur umăr poate provoca dureri musculare şi chiar deteriorarea articulaţiilor. Dacă nu poţi renunţa la geanta ta preferată XXL, atunci încearcă să nu o umpli cu lucruri inutile.

Fusta creion

Fusta creion aduce picioarele prea aproape unul de altul, astfel încât există întotdeauna riscul de a-ţi pierde echilibrul. Ea limitează toate mişcările, de la mersul pe jos până la urcatul în maşină. Cel mai grave lucruri pe care le poate provoca sunt întinderile musculare şi malformaţii la genunchi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod