5 alimente pe care nu le speli de obicei, deşi ar trebui

Ştii din copilărie că este obligatoriu să speli fructele şi legumele înainte de a le mânca. Dar mai sunt şi alte alimente pe care ar trebui neapărat să le spălăm, dar nu ştim asta sau trecem cu vederea.
Iată care sunt câteva dintre aceste alimente care te pot îmbolnăvi dacă nu le speli:

Fasolea la conservă

Verşi lichidul din conserva de fasole şi apoi pui direct boabele în salată? Pentru că sunt mult mai uşor de folosit decât fasolea boabe crudă, pe care trebuie să o fierbi o veşnicie, astfel de conserve devin tot mai populare, în special pentru salate. Dar lichidul în care sunt conservate boabele fierte de fasole poate conţine foarte multă sare, dar şi alte substanţe care pot fi foarte nocive pentru sănătatea ta. Clăteşte întotdeauna boabele de fasole înainte de a le adăuga în salate sau în alte preparate.

Fructele şi legumele pe care le decojeşti

Îţi spui că nu are niciun rost să speli o portocală sau un grepfrut dacă oricum le vei curăţa de coajă, nu-i aşa? Este o greşeală des întâlnită. Înainte de a ajunge la tine în bucătărie, aceste fructe, în special cele exotice, trec prin zeci sau chiar sute de mâni.
Stau în depozite imense, pline de praf, insecte sau chiar şi animale. Iar atunci când atingi coaja pentru a o desface sau când tai fructul cu cuţitul, toate bacteriile nocive intră în contact cu pulpa fructului, pe care tu o vei consuma. Spală întotdeauna sub jet de apă fructele înainte de a le curăţa coaja.

Orezul

Orezul trebuie spălat întotdeauna înainte de a fi gătit. Nu doar că elimini bacteriile periculoase şi eventualele impurităţi, dar va avea un gust mai bun şi o textură mai plăcută. Prin spălarea orezului crud, elimini excesul de amidon care se află pe suprafaţa boabelor şi care în timpul fierberii poate provoca lipirea boabelor.
Prin urmare, atât pentru sănătatea ta, cât şi pentru rezultate culinare mai bune, spală orezul în apă rece şi scurge-l de cel puţin trei ori înainte de a-l găti.

Dozele de băuturi

Nu vrei să ştii în ce condinţii sunt păstrate dozele de băuturi răcoritoare sau alcoolice înainte de a ajunge în frigiderul tău. De-a lungul lanţului comercial, de când ies din fabrică şi până ajung la tine, cutiile din aluminiu din care tu bei direct, fără să le speli, stau în depozite extrem de murdare şi sunt manipulate fără pic de atenţie. Atunci când bei direct din doză, este ca şi cum ai pune gura pe clanţa unei uşi dintr-un loc public...
Spală de fiecare dată dozele înainte de a bea direct din ele şi chiar înainte de a turna băutura în pahar.

Alimentele în conservă sau borcane

La fel ca şi dozele de băuturi, conservele de alimente nu au un traseu prea lin înainte de a ajunge în bucătăria ta. Pot avea pe suprafaţa lor praf, bacterii, impurităţi şi resturi de mâncare vărsate din conservele sau borcanele sparte. De aceea este obligatoriu să le speli bine înainte de ale deschide. Previi astfel contaminarea alimentelor cu impurităţile care se află pe recipient. Pe de altă parte, atunci când introduci o conservă murdară în frigider, rişti ca bacteriile aflate pe ea să se împrăştie pe alimentele din jur.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod