4 alimente pe care e bine să le mănânci pe stomacul gol

Ştim că unele alimente ne fac rău dacă le consumăm pe stomacul gol. Dar le cunoşti şi pe cele care fac bine? Iată care sunt alimentele pe care e bine să le mănânci pe stomacul gol!
Dacă roşiile sau bananele se numără printre alimentele pe care nu este bine să le mâncăm pe stomacul gol, deoarece pot să disturbe sistemul digestiv, iată care sunt alimentele pe care e bine să le mănânci dimineaţa pe stomacul gol, potrivit lifehack.org:


1. Fructele proaspete

Pentru că au un conţinut bogat în vitamine, nutrienţi, fibre şi apă, fructele se numără printre alimentele pe care este bine să le mănânci pe stomacul gol. Dacă stăm să ne luăm după regulile de nutriţie, fructele trebuie consumate pe stomacul gol, între mese la un interval mare şi niciodată imediat după ce ai terminat de mâncat.
Consumate pe stomacul gol, fructele au capacitatea de a îmbunătăţi digestia, de a detoxifia organismul şi de a permite nutrienţilor să fie absorbiţi mai uşor.

De aceea, este foarte potrivit să-ţi începi ziua cu fructe, deoarece acestea furnizează energie. De asemenea, fructele sunt mai uşor digerate atunci când sunt consumate fără alte alimente şi pe stomacul gol.


2. Terciul de ovăz, hrişcă sau porumb

Un alt aliment care este foarte benefic atunci când se consumă dimineaţa pe stomacul gol este terciul. Datorită texturii sale gelatinoase este un soi de balsam pentru sistemul digestiv, prevenind iritaţiile şi inflamaţiile care apar din cauza acidului clorhidric eliberat pentru digerarea alimentelor.
Terciul de ovăz este considerat un mic dejun sănătos, deoarece aduce multe fibre care ajută la digestie şi scad colesterolul rău. Nici terciul din hrişcă sau porumb nu trebuie evitat, deoarece are un efect benefic asupra digestiei şi favorizează eliminarea toxinelor din intestine.


3. Mierea de albine

Atunci când este consumată pe stomacul gol, mierea de albine revigorează sistemul imunitar şi pe cel digestiv, fiind un aliat de nădejde pentru persoanele care au probleme digestive. De asemenea, mierea are un puternic efect antimicrobian, antibacterian şi detoxifiant.



4. Ouăle

Conferă o senzaţie de saţietate de durată şi te împiedică să faci alegeri alimentare nesănătoase, deoarece nu vei simţi foamea până la masa de prânz. De aceea, ouăle se numără printre alimentele indicate la micul dejun, furnizând corpului o mulţime de nutrienţi importanţi. Numeroase studii arată că atunci când ouăle sunt consumate la micul dejun nu vei fi tentată să mănânci mult în timpul zilei, astfel că numărul caloriilor va fi unul mai redus.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod