Sănătate. Cald sau rece pentru calmarea durerilor? Alege varianta eficientă!



Ce este crioterapia sau terapia "rece"?


Terapia „rece” sau crioterapia este una dintre cele mai utilizate proceduri pentru calmarea durerilor acute, survenite de cele mai multe ori în urma traumatismelor. Spre deosebire de căldură, frigul provoacă vasoconstriția (contracția vaselor de sânge).

Această vasoconstricție conduce la desensibilizarea zonei afectate și reducerea durerii. Crioterapia este o procedură recunoscută și recomandată de către medici și fizioterapeuți pentru calmarea durerii, prevenirea inflamației, hematoamelor și complicațiilor determinate de acestea.
Medicii spun că dispozitivele medicale de crioterapie sunt mai sigure și mai eficiente decât aplicarea clasică a compreselor cu gheață. De ce? Spre deosebire de gheață, crioterapia sub formă de spray sau de plasture poate scădea temperatura țesutului cutanat, fără a deteriora celulele. Spray-ul de crioterapie difuzează particule reci, care conferă un efect răcoritor rapid, calmând rapid durerea și inflamația.

Medicii recomandă folosirea spray-ului răcoritor imediat ce a avut loc leziunea.
Crioterapia poate fi continuată până la 24-48 de ore după producerea leziunii cu ajutorul plasturilor analgezici pe bază de levomentol. Această metodă face parte din regula de aur după un traumatism: PRICE (Protection – Rest – Ice – Compression – Elevation), adică Protecție – Odihnă – Gheață – Compresie – Ridicare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod