Leacuri pentru mahmureală care chiar funcționează

Dacă ți s-a întâmplat vreodată să te trezești mahmur după o seară în care ai petrecut, deja știi despre durerile de cap, problemele cu stomacul, frisoanele, oboseala și incapacitatea de a te mișca, ce apar dimineața. Iar în acel moment îți dorești să te simți mai bine.
Cu toate că nu există o modalitate care să te ajute să faci aceste probleme să dispară prin minune, există câteva leacuri pentru mahmureală care chiar funcționează. Iată care sunt acestea!

4 leacuri pentru mahmureală


1. Culcă-te la loc


S-ar putea ca somnul să te ajute să calmezi cele mai rele simptome ale mahmurelii, mai ales atunci când simți că nici nu te poți da jos din pat. Indiferent de ce alte efecte are alcoolul asupra organismului tău, întreruperile ciclului de somn te pot face să te simți mai rău a doua zi și îți provoacă perturbări cognitive.
Cu toate acestea, fără mâncare și apă, nu vei avea parte de cel mai liniștit somn. Asigură-te că bei apă, mănânci și mergi la baie înainte de a merge înapoi la culcare.

2. Fă mișcare


Pare un lucru imposibil, mai ales când încerci să te reculegi după o noapte în care ai petrecut. Însă chiar și o plimbare te poate ajuta să te simți mai bine, însă asigură-te că te hidratezi. Specialiștii în sănătate sunt de părere că ar trebui să faci exerciții fizice atunci când ești mahmur, pentru a permite toxinelor să iasă din corp prin transpirație.
Însă evită antrenamentele grele și mănâncă micul dejun înainte de a face orice altceva.

3. Ia vitamine


Restabilirea echilibrului de electroliți cu ajutorul apei te poate ajuta să previi și să reduci simptomele mahmurelii. Poți lua suplimente de vitamine atunci când consumi alcool, precum și în dimineața de după. Dacă iei vitamina B6, vei putea să atenuezi, de asemenea, mahmureala. Această vitamină se regăsește în suplimente alimentare, carne de pasăre, pește, cartofi și fructe precum bananele și prunele.

4. Hidratează-te


Consumul băuturilor fără alcool reprezintă un pas esențial în ameliorarea deshidratării care are loc în organism atunci când bei prea mult alcool. Dacă bei alcool atunci când ești mahmur, nu vei face decât să amâni simptomele, dar nu le vei elimina.
Pe lângă apă simplă, poți bea și apă de cocos, de exemplu, deoarece alcoolul te deshidratează și duce la pierderi de zahăr, sare și alți nutrienți, pe care trebuie să îi înlocuiești cât mai curând posibil. Și asigură-te și că bei suficientă apă de-a lungul unei zile.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod